banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Genelkurmay çaycıyı sivil alsın

Star gazetesinde yer alan habere göre Evirgen, Genelkurmaya çağrıda bulundu: Çoğunlukla general, subay, astsubayların istifade ettiği söz konusu sosyal tesislerin envanteri çıkarılsın, her tesisin bütün giderleri ve bu giderlerin karşılandığı kaynaklar da açıklansın.

ORDUEVLERİNDE 184 BİN ASKER

65 bin ile 184 bin arasında değişen askerin orduevleri, askeri gazinolar, kamplar, lojmanlar gibi sosyal tesislerde görevlendirildiğini, dolayısı ile bunların milli savunma hizmetine doğrudan bir katkılarının olmadığını söyleyen Evirgen, birçok devletin ordusundaki asker miktarının bile TSKnın sosyal tesislerde görevlendirdiği rakam kadar olmadığını belirtti.

HİZMET İŞLERİ SİVİLLERE VERİLSİN

Sosyal tesislerin envanteri çıkarılmalıdır diyen Evirgen, şöyle devam etti: Yapılacak ilk iş sosyal tesislerde berber, bayan kuaförü, müzisyen, garson, aşçı, resepsiyonist, çaycı, lostra, kasiyer, şoför, kat görevi, ütücü, vb. daha pek çok hizmeti yürüten askerlerin kıtalarına dönmesini sağlamaktır. Bu hizmetlerin sivillerden karşılanması ayrıca istihdama da katkı verecek bir çözümdür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.