banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Genelev yanında cami!

Genelev manzaralı cami!

Antalya'da geneleve 10 metre uzaklığa inşa edilen caminin cemaati tedirgin. Burada kıldıkları namazın kabul olmayacağını düşünen cemaati müftülük uyardı.

Soner Özcan'ın haberi

Antalya’da geneleve 10 metre uzaklıkta cami yapıldı. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, namazlarının kabul olmayacağını düşündüğünden başka camilere gidiyor.

Antalya’nın Kepez İlçesi Kuzeyyaka Mahallesi’nde 42 yıllık genelevin karşısına inşa edilen Abdurrahman Gazi Camii geçen yıl ibadete açıldı. Antalya Müftülüğü de camiye imam atadı. Ancak bazı mahalle sakinleri genelevle arasında sadece 10 metre bulunan camide namaz kılmıyor. Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunduğunu belirten vatandaşlar, “Namazımız kabul olmaz” diyerek başka camilere gidiyor. Genelevin kaldırılması için 2 bin imza topladıklarını belirten Muhtar Binali Güney “Belediye Başkanı genelevi kaldırma sözü verdi, bir yıldır bekliyoruz” dedi.

‘TEDİRGİN OLMAYIN’

Güney sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazı mahalle sakinleri ‘Kıldığımız namaz kabul olmaz, burada namaz kılınmaz’ diyerek başka camilere gidiyor. Genelev civarında yaklaşık 130 bin kişi yaşıyor. Sadece cami için değil, mahallenin huzuru için de genelevin şehirdışına taşınmasını istiyoruz. Mahallede suç oranlarının da artmasına neden oluyor. Çevresinde kimse oturmak istemediği için ev fiyatları düşüyor.” Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser ise, “Herkes yaptığından mesuldür. Bu tür yerler camiden, cemaatten uzak olmalı. Kepez Belediyesi kaldırılması için çalışma başlattı. Zaten pek faaliyetinin olmadığını duyduk” diyerek cemaatin tedirginliğinin gereksiz olduğunu söyledi.

Haber Türk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.