banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Gençler için arsasını belediyeye hibe etti



Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Meclis üyesi Bilal Tekatlı’nın girişimleri sonucu arsa sahibi Halil Özşimşek ile yapılan görüşmeler, olumlu sonuç verince Eyyübiye Belediyesi ekipleri çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.  230 metre karesi şahsa ait, 600 metre karesi ise Eyyübiye Belediyesi’nin satın aldığı ve toplamda 800 metre alanda yapılması planlanan çok amaçlı salon içerisinde gençlere ve çocuklara yönelik spor salonu, bilgi evi, gençlik merkezi, taziye evi ve çok amaçlı salon yapılacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, bazı meclis üyeleri Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları’nın da katıldığı çok amaçlı salonun temel atma törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaptı.

Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Ekiplerinin kazı çalışmalarının bitmesi sonrası ilk beton harcı döküldü. Burada yoğun ilgi ile karşılanan Belediye Başkanları uzun bir süre mahalle halkının sorunlarını dinlediler. Sorunların çözümü noktasında gerekli birimlere talimat vererek hızlı bir şekilde sıkıntıların giderilmesini talimat ettiler.

Çok amaçlı salonun temel atma töreni sonrası açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şunları söyledi;

“Burada bugün bir gençlik merkezinin temelini attık, yaklaşık 800 metre kare kapalı alanı olan ve içerisinde taziye evi, spor salonu, bilgi evi gibi salonların bulunduğu bir kompleks. Burada yer konusunda Sayın Özşimşek Ailesinin bizlere hibeleri var onlara teşekkür ediyoruz. Ve bizde Mance mahallesinde yıllardır süre gelen sıkıntısını da gidermiş olduk. Bugün burada inşaatın başlaması hep birlikte yapacağız. Rabbim hayırlı hizmetlere hep bizleri vesile kılsın. Büyükşehir ve diğer ilçelerimiz ile beraber çıktığımız bu hizmet yolunda halkımıza üretecek nice faaliyetlere diyorum”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ise, “Eyyübiye ilçemizin Mance mahallesindeyiz. Ben öncelikle bu projede emeği geçen ilçe belediye başkanımızın şahsında tüm ekibi teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sağ olsun yer bağışı da var. Duyarlı insanlara bizim ihtiyacımız var, bugün burada yapılacak olan bilgi evinde bu mahallenin çocukları, faydalanacak. Yine yapılacak olan spor salonunda bu mahallesinin gençleri faydalanacak. Taziye evi de çok amaçlı salon olarak tüm mahalleliye hizmet verecek. Ben yine teşekkür ediyorum, Eyyübiye Belediyesi bu gibi projeleri hayata geçiriyor. Bizde bugün bu vesile ile buradayız merkez ilçe ve kırsal ilçe başkanlarımızla beraber halkımız için elimizden geleni yapıyoruz. Güzel hizmetler oluyor, zamana ihtiyacımız var. Yerel yönetimler olarak belediyecilik anlamında Urfa’da müthiş hizmetler oluyor. Bunlarda kamuoyunun takdirinedir, sabırlı olsunlar, bu kadro bunların üstesinden fazlasıyla gelecektir. Rabbim hayırlı uğurlu etsin diyorum” dedi.

Kompleksin temel atma töreni sonrası Belediye Başkanları vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.