banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Genç mucitten 'Mısırmatik' icadı

Solhan’da ikamet eden Elektrik Elektronik Mühendisi Enes Akgül isimli genç girişimci, 3 yılını verdiği bir çalışma sonucunda ‘Mısırmatik’ makinesini icat etti.

Yaptığı çalışma hakkında konuşan genç mucit Akgül, dünya da bir ilk olan ‘Mısırmatik’ makinesinin 1 TL ile çalıştığını belirterek, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini okudum. Seyahat sırasında otogarlardaki 1 TL ile çalışan şarjmatikler bana bu fikri verdi.  Yaklaşık 3 yıl üzerinde çalıştığım bu projemi 15 denemeden sonra başardım. Makinemiz kahve makinesi ebadında olup 1 TL atıldığı zaman bir bardak dolusu süt mısırı önünüze gelecek şekilde tasarlandı.” dedi.

“Seri üretim sonrasında Türkiye’nin belli bölgelerine göndermeyi düşünüyorum”

Akgül, “Bu projemle üniversitedeki sınıf arkadaşlarım ve hocalarım tarafından takdirle karşılandım. Projeyi KOSGEB’e sundum, en iyi ikinci proje çıktı. Öğrencilik yıllarımda harçlıklarımı bu ve benzeri projelere yatırıyordum. Mısırmatik makinesinin kantine yerleştirilmesi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesine yazdığım dilekçe kabul oldu ve üniversitedeki 30 kantine yerleştirilmesi istendi. Seri üretime geçtiğim takdirde Solhan’dan Türkiye’nin belli bölgelerine özellikle İstanbul’a göndermeyi düşünüyorum.” şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.