banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Genç-Der'den toplu kurban kesme etkinliği

Bingöl’ün Genç ilçesinde faaliyetlerde bulunan Genç Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği (Genç-Der), yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle fakir ve muhtaçlara yönelik yapacağı kurban eti dağıtımı için toplu Kurban kesme etkinliği için hazırlık çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Genç-Der Başkanı Ahmet Cana, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Kurban Bayramında ilçemizdeki yetimler başta olmak üzere, fakir ve muhtaçlara yönelik et dağıtmak istiyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki Kurban bayramında da toplu Kurban kesme etkinliğimizi yineleyeceğiz. Genç ilçe merkezinde ve köylerinde tespit ettiğimiz birçok yetim, fakir ve muhtaç aile var. Tespit ettiğimiz bu ailelere bir nebze de olsa yardım ederek, onlara kurban etlerini ulaştırmak istiyoruz. Kurban etinin bu ailelere ulaşmasını isteyen hayırseverlerin ve de bu kurban etini muhtaç ailelere ulaştıracak olan gönüllü dağıtıcıların, etkinliğimize katılarak destek verip iştirak etmelerini istiyoruz. 6-8 Ekim olaylarında Kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü’nün hayırlı işini devam ettirmek isteyen gönüllü kardeşlerimizi bekliyoruz." dedi.

Düzenleyecekleri etkinlikle insanları bu hayra ortak etmek istediklerini belirten Cana, "Müslüman ve dindar halkımızı kurban kesmeye ve bu vesile ile Allah’a yaklaşmaya davet ediyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), 'Kurban kanı ilk döküldüğü anda günahların bağışlanmasına sebep olur' buyurur. Bizler de imkânımız varken, Hz İbrahim’ dan (a.s.)  kalan bu sünneti takip etmeli, Allah’a yakınlaşma ve günahlardan arınma yolunda vesileler aramalıyız. Keseceğimiz Kurbanın etini muhtaç ailelere ulaştırıp onların dualarını almalıyız. Sonunda bize kalacak olan, Allah rızası için verdiklerimiz olacaktır.”dedi.

Dernek olarak bu yıl kurban bedelini 550 TL olarak belirlediklerini dile getiren Cana, Kurban ve adak kestirmek isteyen veya Kurban ve adağını düzenleyecekleri etkinlikte kestirmek isteyenlerin, Genç-Der’e şahsen veya telefon açarak bilgi vermeleri gerektiğini belirtti. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.