banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gelir testi yapılması için son 2 gün

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, hiçbir sosyal güvencesi olmayanların 2 güne kadar gelir testi için başvurmaları gerektiğini söyledi.

Genel Sağlık Sigortası'ndan (GSS) faydalanmak için son iki gün kaldığına vurgu yapan Ökten, “Hiçbir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için belirtilen bu süreye kadar gelir testi yapmaları ve çıkacak olan gelir testine göre de GSS prim borçlarının yapılandırılması için 2 Kasım tarihine kadar SGK’ya başvurularını yapması gerekmektedir. İsteyen vatandaşlarımız ise 6-9-12 veya 18 eşit taksitte ödeme yapma imkânından yararlanabileceklerdir.” dedi.

Kimin ne kadar prim ödemesi gerektiğine söyleyen Ökten, “Hanede kişi başına düşen aylık gelir 424 liranın altında olursa, o kişinin primleri devlet tarafından ödeniyor. Hanedeki aylık gelir 424 TL ile bin 273 TL arasında ise kişilerin kendilerinin 51 lira prim ödemesi gerekiyor. Kişi başına düşen aylık gelir bin 273 TL ile 2 bin 547 TL arasında ise aylık 153 lira prim ödemesi gerekiyor. Geliri 2 bin 547 liranın üzerindeki ailelerde ise sosyal güvenlik kapsamında olmayan bireyler için ayda 305 lira prim ödemesi yapması gerekiyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.