banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

'Gelecek nesil helal gıda konusunda bilinçli olmalı'

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde başlayan 3. Bölgesel Kalkınma Konferansına konuşmacı katılmak için Singapur’dan kente gelen Dünya Helal Gıda Kuruluşu yöneticilerinden Mohammed Jınna, İlke haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu. Jınna, “Gelecek neslin helal gıda konusunda daha bilgili olmasını tercih ediyoruz.” dedi.

Düzenlenen konferansı çok ciddi bir gelişim olarak gören Jınna, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bu tarz organizasyonların devam etmesi temennisinde bulunan Jınna, “Bu olay burada durmamalı. Devam etmesi gerekiyor. Daha çok yabancı konuklar getirip öğrencilerin ve Bingöl Üniversitesi’nin vizyonunu geliştirmek gerekir. Çok teknik ve güzel konuşma ve sunumlar yapılıyor. Ama benim tercih ettiğim daha fazla öğrenci katılımının olduğu bir konferans olması. Yani öğrencilerin de işin içerisinde yer almasıdır.” dedi.

“Helal Gıda Endüstrisiyle Müslümanlar dünyanın her yerinde daha rahat olacak”

Helal Gıda denetimlerinin yaygınlaştırılması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Jınna, “Benim konum helal gıda üzerineydi. Bu konferansta da helal gıda üzerine bir sunum yaptım. Öğrencilerin, daha doğrusu gelecek neslin helal gıda konusunda daha bilgili olmasını tercih ediyoruz. Türkiye’nin de Helal Gıda Endüstrisi’nde lider ülke konumuna gelmesini çok arzu ederim. Helal Gıda Endüstrisi derken 3 trilyon dolara yakın bir endüstriden bahsediyoruz aslında. Peki, ne olacak? Yerel, lokal endüstri gelişecek, helal bankacılık sektörü gelişecek, sigorta ve vergi işlemleri helal anlamda gelişmiş olacak, helal turizm de gelişecek. Bunlarla birlikte Müslüman insanlar dünyanın her yerinde daha rahat hareket edecek. Daha geniş bir alandan faydalanma imkânı bulacak. Bu anlamda burada olmaktan gerçekten onur duyuyorum.  Yeni jenerasyonun bir üst düzeye yükselmesine katkı sağladıysam ne güzel. Umarım bu ülkede bu anlamda bir üst düzeye çıkabilir.” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.