banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Çözüm sürecine yönelik açıklamada bulunan Bingöl Barosu Başkanı Abdullah Alakuş, savaşın kazanan tarafı olmadığını ifade ederek, “Ülkenin içine girdiği çözüm süreci çok büyük anlam kazanıyor. Kesinlikle bu sürecin ne olursa olsun devam etmesi ve tabiri caiz ise mutlu sonla bitmesi lazım.” dedi.

Halkın son yıllarda sağlanan huzur ve güven ortamına alıştığını, her kesimin barış ortamının devam etmesinden yana olduğunu belirten Alakuş,  “Bu saatten sonra barış sürecini bozacak olan tarafı halk kesinlikle affetmeyecektir. Tarafların kesinlikle bu konuda son derece duyarlı olmaları gerekir. Biz taraflara şöyle sesleniyoruz: Lütfen siyasi çıkarlarınızı ve oy kaygınızı bir tarafa bırakarak, bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapın, bu konuda sakın ola ki, oyunbozanlık yapmayın. Çünkü böyle bir lüksünüz yok. Barışa bu kadar yaklaşılmışken avuçlarımızın içinden kayıp gitmesine izin vermeyiniz. Gelecek kuşaklara miras olarak savaşı bırakmayınız.” ifadelerini kullandı.

“Geleceğimizi karartmayın”
Müzakereler yapılmadan barışın sağlanamayacağını ifade eden Alakuş, “Barış, uzun soluklu, meşakkatli ve sabır isteyen bir yoldur. Barış sıkıntılı olacaktır, sancılı olacaktır, engel olmak isteyenler olacaktır. Ama tüm bunların üstesinden sabrederek, yılmadan yola devam etmek gerekir. Her sıkıntı olduğunda ben bu masadan kalkacağım, ya da gidin kendinize çeki düzen verin, öyle gelin görüşmelere devam edelim derseniz tabi ki bu görüşmeler tıkanır. Erdemli ve sorumlu bir bilinçle davranıp, bu tarz sıkıntılar olsa bile inatla ve sabırla o masada oturmak gerekir. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde, çözüm sürecinin, seçim sürecine kurban edilmemesini umuyor ve bu sorunun tüm taraflarını barışa davet ediyoruz. Lütfen bir birinize elinizi uzatın. Çünkü o uzatılan ellerde bizim geleceğimiz yatmaktadır. Geleceğimizi karartmayın.” şeklinde k0onuştu.  (Nihat Kanat - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.