banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Geleceğin İmamları Hutbe İçin Yarıştılar

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün faaliyet programında yer alan İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sorumluluğunda, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Şanlıurfa Merkez ve İlçe Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Hutbe okuma yarışması Yenişehir Aksoy camisinde yapıldı.
Jüri başkanlığını İl Müftüsü İhsan Açık yaptığı Yarışmaya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik, Şanimder Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kahraman, Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Dedecan, İlçe İmam Hatip Liseleri Müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.


Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Güzel Hutbe Okuma yarışmasında öğrenciler büyük heyecan içerisinde hutbelerini okudu. Oluşturulan jürinin değerlendirme sonucunda Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Yalçınkaya birinci, Suruç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bekir Demirel ikinci, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Recep Akar üçüncü olurken, yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise jüri tarafından dördüncü olarak değerlendirildi.
Güzel Hutbe okuma yarışmasının sonunda yine aynı camide 63 Hadis ezberleme yarışması Merkez Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında yapıldı.
Yapılan 63 hadis ezberleme yarışmasında Eyübiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yakup Alay birinci, Merkez Anadolu İmam Hatip lisesi Öğrencisi Hamit Aksoy ikinci, Süleymaniye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübra Çiftçi üçüncü oldu.


Dereceye giren öğrencilerin hediyelerini İl Müftü İhsan Açık,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik,  Şanimder Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ile Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Kahraman verdi.
Yarışma sonunda bir açıklama yapan İl Müftüsü İhsan Açık “Allaha hamdolsun gelecekte bu kardeşlerimiz bizim imam hatiplerimiz olacaklar, cami görevlilerimiz olacaklar, vaizimiz olacaklar,  Allah’ın izniyle burada bir nevi onun tatbikatını yapmış olduk geleceğimizi gördük öğrencilerimizin başarılarından ötürü çok sevindik öncelikle bunları yetiştiren öğretmenlerimizden ve Müdürlerimizden Allah razı olsun İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum gerçekten güzel bir yarışma oldu. Rabbim inşallah bu etkinliklerin sayısını çoğaltsın diyor herkese teşekkür ediyorum.” dedi.   
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik ise yaptığı konuşmada “Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün İmam Hatip Liseleri arasında yapmamızı istediği güzel hutbe okuma yarışmasını düzenledik. Bu yarışmanın organizatörlüğünü Merkez İmam Hatip Lisemiz yaptı. Bundan dolayı Merkez İmam Hatip Lisesinin Müdürü Kenan Kahraman’a teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok güzel bir yarışma oldu. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kendilerine fırsat verildiğinde neler başaracaklarının göstergesiydi bu yarışma. Bundan dolayı onları yetiştiren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.