banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Gümrük Handa neler oluyor? Başkan Ekinci Esnafla görüştü

Geçtiğimiz günlerde tarihi ağaçların kesimiyle gündeme gelen Şanlıurfa Gümrük Han’ı tartışmaları devam ederken Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Blindiği gibi bir kaç gün önce Gümrük Han’ı esnafı Eyyübiye belediyesine yürüdüğü basına yansımıştı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, rutin esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Tarihi mekânlardaki esnafları ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Gümrük Han’ı esnafıyla da bir araya geldi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler Gümrük Han’ı esnafını ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Kentin tarihi mekânlarındaki esnafları periyodik olarak ziyaret eden Başkan Ekinci gün içinde tarihi gümrük hanı esnafıyla da bir araya geldi. Esnaf dilek ve taleplerini yerinde dinleyen ve notlar aldıran Başkan Ekinci, esnafın taleplerinin yerine getirilmesi için de ilgililere talimat verdi. Esnaf tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Ekinci ve beraberindekiler geçtiğimiz günlerde yanlış anlaşılma nedeniyle meydana gelen gelişmelere de açıklık getirdi. Şanlıurfa’nın kalkınması ve gelişimi için el birliğiyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan Ekinci,” esnaf ve vatandaşlarla el birliği içinde olup kentimizin gelişimini birlikte sağlamalıyız. Eyyübiye Belediyesi olarak yapılacak tüm projelerde fikir alışverişine giriyoruz.” Dedi.

Başkan Ekinci, ‘’Gümrükhanı Şanlıurfa’nın ortak değeridir. Gümrükhanı özellikle dışardan gelen misafirler ilk uğrak yerlerinden biridir. Dolayısıyla burada çevre kirliliği oluşturacak gerek tabela konusu, gerek bazı sandalye ve masalar yine şemsiyeler bunlarla ilgili bir standart belirtmek amacıyla düzenlemeye gidiyoruz. Tabi esnafımız daha önce yanlış bilgilendirilmişti. Bu yanlış bilgilendirmeleri ortadan kaldırarak bir toplantı yaptık esnaflarımızla. Burada şunu ifade etmek gerekir ki; bu tarz mekânlar yaşayan birileri olduğu zaman güzel halde kalır. Burada yaşayan bir tarih vardır. Burada yaşayan tarihi korumak adına da bizlerin yaptığı tek şey çevre kirliliği oluşturan unsurlarda Gümrükhanını arındırmak. Yine Gümrükhanı bu yapılacak ses düzenlemesiyle beraber akşam saatlerinde de açık kalabilir. İnsanların gelebileceği, dinlenebileceği bir alana dönüştürmektir. Esnaflarımızın da destek ve katkı vermesi bizleri ayrıca mutlu etmektedir. ‘’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.