banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Batman’da acılı baba Mehmet Ayak (50), kendisi gibi engelli anne ve 5 kardeşinin geçimini sağlayan çocuğunun PKK’liler tarafından geçen sene kandırılarak eyleme götürüldüğünü  ileri sürdü. Oğlunun götürüldüğü  eylemde polise taş attığı için yaklaşık 6 yıl ceza aldığını söyleyen  acılı baba, bu yüzden hem engelli ve hem de sara hastası olmasına rağmen, ayakkabı boyacılığı yaparak hayata tutunduklarını belirtti.


Bahçelievler Mahallesi Divan Caddesinde ikamet eden 50 yaşındaki işitme engelli ve sara hastası Mehmet Ayak, cezaevinde olan çocuğu Mevlüt Ayak’ın geçen sene kandırılarak bir eyleme götürüldüğünü ve polise taş attığı için kendisine 6 yıl ceza verildiğini belirtti.

Çocuğunun, kendisi gibi engelli annesi ve 5 kardeşinin gazete satarak geçimini sağladığını ifade eden acılı baba, çocuğunun cezaevine girmesinin ardından hasta ve engelli haliyle ailesinin geçimini sağlamak için ayakkabı boyacılığı yapıyor.

Cumhuriyet Meydanı Meydan Çayevi önünde ayakkabı boyacılığı yapan acılı baba Ayak, 3 ayda bir aldığı engelli maaşı ile, boyacılık yaparak günde 10-15 TL kazandığı para ile ailesinin geçimini sağlıyor.  Kimsenin kendilerine yardım etmediğini dile getiren acılı baba, çaresiz bir şekilde eli ayağı olan çocuğunun bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Tek isteğinin geçimlerini sağlayan çocuğunun serbest bırakılması olduğunu söyleyen Ayak, “Geçimimizi sağlayan çocuğumuz yakalandıktan sonra çok mağdur olduk. Çocuğumuz kazandığı maaş ile bize bakıyordu. Şu anda durumumuz çok kötüdür. Hem engelli ve hem de sara hastasıyım. Bu halimle ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Günde yaklaşık 10-15 TL para kazanıyorum. Ama bu kazanç geçimimi sağlamaya yetmiyor. Eşim de ayağı sakat olduğu için yürüyemiyor. Bu halimle hem evdeki 5 çocuğuma ve hem de cezaevindeki oğluma bakıyorum. Çocuğumu kandırdılar. Çocuğum taş attığı için çok pişman olmuş. Bizler de perişan haldeyiz. Tek isteğim çocuğumun serbest bırakılmasıdır.” dedi.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.