banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Geçici hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı

Geçici hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, seçim hükümeti olarak görev yapan geçici Bakanlar Kurulu'nun 4'üncü ve muhtemelen son toplantısını idrak ettiklerini,  belirterek,  “Geçici hükümetin bu süre içerisinde memleketin meselelerine  bir  geçici hükümet tarzı ve tavrıyla değil, kalıcı bir hükümet bilinciyle yaklaştığını ve özellikle 7 Haziran ve 20 Temmuz'dan sonra ortaya çıkan siyasi tablonun getirmiş olduğu ağır yüklere rağmen özellikle terörle mücadele ve Türkiye'nin ekonomik alandaki karşılaşmakta olduğu krizler çerçevesinde büyük bir ferasetle meseleye yaklaştığını görmüş olduk. Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakanımız bu geçici hükümette görev alan bütün bakan arkadaşlarımıza teşekkürlerini ve takdirlerini ifade etti. Bakan arkadaşlarımız da seçim sonuçları dolayısıyla başbakanımızı tebrik ettiler" diye konuştu.

"Tarihi bir deneyimi yaşamış olduk"

 Türkiye'nin seçim hükümetiyle tarihinde bir ilki yaşadığını belirten Kurtulmuş, "Bu bir ilkti ve bu tecrübeyi de Türkiye, başarılı şekilde gerçekleştirmiş oldu. Bu anlamda bundan sonraki süreçlerde inşallah bir daha Türkiye'de böyle bir şey olmaz. Ama Türkiye'de bir geçici hükümetin nasıl kurulabileceği nasıl işleyeceği başarılı bir örnekle ortaya konulmuş oldu. Tarihi bir deneyimi hep beraber yaşamış olduk" ifadelerini kullandı.

 IŞİD'e yapılacak olan operasyona ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Türkiye IŞİD'e ve diğer bütün tehdit oluşturan bütün terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımızda ve dışında mücadelede kararlıdır. Tehdit etmesine müsaade etmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık meselesidir. Türkiye üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecektir. Bu örgütlerin Türkiye'ye  doğrudan tehdit oluşturmalarını önleyecek girişimlerde bulunacaktır" dedi.

"Terörle mücadele dönemlerinden en etkili birini yaşadık"

 Terörle mücadele konusunda son yılların en etkili mücadelesinin bu dönemde gerçekleştirildiğini savunan Kurtulmuş, "Terörle mücadele konusunda denebilir ki on yıllar boyunca en etkili terörle mücadele dönemlerinden birini yaşadık. Terör örgütlerinin önemli bir kısmının özellikle Türkiye'de faaliyet gösterebilen, eylem yapma kapasitesi yüksek olan 3 terör örgütünün eş zamanlı operasyonlarına karşı hükümet hiç taviz vermeden büyük bir kararlılıkla icraatlarını sürdürdü. Bu anlamda ciddi şekilde terörle mücadelede başarı kazanılmış oldu. Hukukun sınırları içinde kalınarak terörle mücadele gerçekleştirildi. Sadece terörle silahın arasına mesafe koymak, yani terör örgütünü ve onların militanını silahsızlandırmak değil, aynı zamanda terör örgütü mensuplarıyla vatandaşımızın arasına da mesafe konularak vatandaşımızın bu süreçte zarar görmemesi için elinden gelen bütün gayreti ortaya koydu güvenlik kuvvetlerimiz."    şeklinde konuştu.

“Türkiye 1 Kasım’da  katılım oranı yüksek ve demokratik bir seçimi geride bıraktı”

1 Kasım seçimi ile ilgili konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin katılım oranı yüksek ve demokratik bir seçimi geride bıraktığını ifade ederek, "Bu hükümet geçici bir hükümet olmakla birlikte bu süreci başarılı şekilde yürüttü. Türkiye'yi önemli şekilde 1 Kasım seçimlerine götürerek hem seçim öncesinde hem seçim gününde, hem seçim gününden sonraki süreçte Türkiye, uluslararası gözlemcilerin de hiçbir şekilde en ufak bir söz söylemediği, son derece açık ve demokratik bir seçimi geride bırakmış oldu. 1 Kasım seçimleri geçmiş seçimlerle mukayese edildiği zaman diyebiliriz ki en olaysız seçimlerden birisi olmuştur. Hiçbir yaralama, ölüm olayı vuku bulmamış; ufak tefek sürtüşmelerin dışında Türkiye genelinde doğu ve güneydoğu başta olmak üzere ciddi şekilde başarılı ve olaysız bir seçim günü geride bırakılmıştır. Seçim sonrasında sandıkların açılması, oyların sayılması, sandıktaki oyların ilçe ve il seçim kurulları bünyesinde tutanakların birleştirilmesi konusunda da hemen hemen itirazın en az olduğu seçimlerden birisini Türkiye, 1 Kasım seçiminde yaşamıştır"   ifadelerine yer verdi..

"Patlamaların hedefi  1 kasım seçimleriydi"

 Son dönemde yaşanan terör olaylarının hedefinin 1 Kasım seçimi olduğunu öne süren Kurtulmuş, açıklamasında şunları kaydetti: "Geçici Bakanlar Kurulu, göreve geldiğinde ne kadar ağır bir terör baskısıyla Türkiye'nin baskı altına alındığını hepimiz yaşadık. Suruç katliamı ve Ankara katliamıyla birlikte bu katliamı yapanlar, bu katliamı yapanların arkasında duranlar, onların arkasındaki siyasi iradeler, onların arkasındaki terör örgütüne güç veren onlara kuvvet ve imkan sağlayan eller belki şunu istiyorlardı. Türkiye bu terör ortamı içerisinde kalsın ve Türkiye seçimi dahi ertelesin. Hedefleri Türkiye'nin birliği ve bütünlüğüydü, doğru. Ama aynı zamanda hedefleri 1 Kasım seçimleriydi. Seçimlerin böylesine güzel şekilde yapılmış olması, seçim sürecinde de herkesin özgür şekilde propaganda yaparak seçim gününde de vatandaşlarımızın özgür şekilde oylarını vermesi, sonuçları itibariyle de yüksek bir temsil oranının ortaya çıkması çok açık, çok demokratik bir seçimin olması Türkiye için çok önemliydi. Bunları şimdi gururla ifade ediyoruz. Ama zaman içerisinde belki milletçe endişelendiğimiz dönemler oldu"

  64'üncü hükümeti kurma çalışmaları   

 64'üncü Hükümetin kurulma sürecine ilişkin bilgiler de veren Kurtulmuş, "1 Kasım sonuçları Türkiye'de milli iradeyi ortaya koydu. Ümit ediyoruz ki YSK'nın takvimine göre ayın 17'sinde TBMM'de yemin töreni başlayacak. Ondan sonraki 5 gün içerisinde TBMM Başkanlık seçimi gerçekleştirilecek. Hemen arkasından da başbakan Türkiye'nin 64'üncü Hükümetini kurma görevini cumhurbaşkanımızdan alarak hükümeti kurma çalışmalarını başlatacaktır" diye konuştu.

 Çözüm süreci ve operasyonlar

Kurtulmuş, Çözüm sürecinin geleceğine ve  yapılacak olan operasyonlara ilişkin soru üzerine, "Terör örgütü veya terör örgütüne müzahir güçlerin burada 2 yüzlü davranmaması gerekir. Bir elinizde silah diğer elinizde halay çekeceksiniz. Öyle şey olamaz. Silahların üzerine beton dökülmeli.  Devletin meşru güçleri dışında elinde hiç kimsenin eline silah almaması ilk şarttır. Bu sağlandıktan sonra terör örgütünün Türkiye'de hareket imkânı ortadan kaldırıldıktan sonra barış milli birlik ve kardeşlik süreci gerçekten bütün yönleri ile ortaya konulacaktır. Vatandaşlarımız ile aramıza terör örgütünü girmesine asla müsaade edilmeyecektir. Kıyamete kadar bu topraklarda barış içerisinde yaşa bileyeceğimiz bir düzeni de sağlayacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

 Kurtulmuş son olarak terör örgütleriyle yapılacak mücadeleye değinerek, “Türkiye IŞİD'e ve diğer bütün tehdit oluşturan bütün terör örgütlerine karşı kendi sınırlarımızda ve dışında mücadelede kararlıdır. Tehdit etmesine müsaade etmeyecektir. Bu Türkiye'nin varlık meselesidir. Türkiye üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecektir. Bu örgütlerin Türkiye'ye  doğrudan tehdit oluşturmalarını önleyecek girişimlerde bulunacaktır" diye konuştu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.