banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Gaziler ve Şehit yakınları yemekte buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gaziler günü etkinlikleri çerçevesinde yaklaşık 400 kişiyi yemekte buluşturdu. Hacı Bekir sofrasında verilen yemek programına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, aile ve sosyal politikalar il müdür yardımcıları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol yaptı.
Bu ülke binlerce şehit ve gazimizin kahramanca mücadelesi sonucunda bize vatan olduğunu belirten Demirkol, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Dolayısıyla bu vatanın bedeli şehitlik ve gazilik olmuştur. İşte bu anlamlı görevin kahramanları ile bu akşam bir arada olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Onları rahmet ve minnetle yâd ediyoruz ama ne yapsak yetersiz olduğunun da bilincindeyiz. Yaşam şartlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla devletimiz tarafından son 10 yıl içerisinde şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için çok önemli gelişmeler kaydedildi. 2004 yılından bu yana terör mağdurlarına, tazminat hakkı getirildi. Yine terörle mücadele kapsamında şehit olan kardeşlerimizin yakınları için bir istihdam hakkı ikiye çıkartıldı. İstihdam imkânı ile birlikte 35 bin şehit yakını veya gazimiz bu çerçevede kamuda işe alınmış olacak. İnşallah kurban bayramı öncesi yine 2500 şehit yakını ve gazimiz iş imkânı kazanacak. Uzun vadeli ve faizsiz konut edindirme yardımı yine ücretsiz seyahat, hakkı bu iyileştirmelerden bazıları olduğunu belirtti.
Demirkol, “Etrafımızdaki coğrafyada çok büyük acılar yaşanıyor. Ülkemizin huzuru, barışı kardeşliği için geçmişini unutmadan, geleceğini kurgulamak bu anlamda çok önemli. Şu güzel akşamda bir arada bulunmamıza vesile olan gazilerimizi ve şehitlerimizi hayırla yâd ediyorum” dedi.
Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ise şehitleri anarak, gazilere her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.
Duman, şehitlerimizin şehitlik mertebesine ulaşması bizim en önemli inançlarımızdan biridir. Çevremizde savaşlar sürerken bizler şehitlerimizi daha iyi anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Tarih boyunca bizim milletimiz peygamber ocağından, vatandaşlardan pek çok şehit ve gaziler çıkarttı. Bunada devam edecekleri ifade etti.
Türkiye Muharip Gaziler Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Arslan, “19 Eylül gaziler günü münasebetiyle Şanlıurfa valiliği aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan programlar nedeniyle göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı bu mutlu günde siviliyle, askeriyle, bürokratıyla, halkıyla bizleri bir araya getirmiş oldukları son gece yemeği dâhil olmak üzere başta il müdürü murat Demirkol olmak üzere tüm aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü çalışanlarına gazilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Programa katılan gaziler ve şehit yakınları böyle bir gece düzenlemekten duyduğu memnuniyetlerini dile getirerek İl Müdürü Murat Demirkol’a böyle bir gece düzenlediklerinden ayrıca teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.