banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Gaziantep'ten ilk Hacı kafilesi dualarla uğurlandı

Hac ibadeti için bu yıl kutsal topraklara gidecek olan 294 kişilik ilk hacı kafilesi, Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen merasimle, dualarla uğurlandı. Aileleri ve yakınları tarafından uğurlanan ilk hacı kafilesi vedalaşırken duygulu anlar yaşandı.

Hac ibadetini yerine getirmek için yıllardır özlemle kutsal topraklara gitme anını bekleyen Gaziantepli Hacı adayları, İslam’ın 5 şartından biri olan Hac ibadeti farizasını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler.

Hacı adaylarının uğurlanması öncesinde bir açıklama yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Hac ibadetinin önemli bir ibadet olduğunu belirterek, herkese nasip olmayan bu ibadetin manevi bir ticaret olduğunu ifade etti.

Hacı adayları ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Müftü Çelik, “Hacı adaylarımızın ilk kafilesini kutsal topraklara göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlk kafilemiz 294 kişiden oluşuyor . İnşallah önümüzdeki günlerde de ikinci, kafilemiz uğurlayacağız. Rabbim bu ibadeti herkese yerine getirmeyi nasip etsin.”temennisinde bulundu.

Hacı adaylarına kıymetli zamanlarını ibadet ederek iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını da çizen Çelik, Hac ibadeti imkanlar dahilinde yapılan bir ibadettir. Bu yüzden Hacı adaylarımız bu ibadeti en iyi şekilde sürekli ibadet içerisinde geçirmelidir.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.