banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

Gaziantep'ten Bayırbucak Türkmenleri'ne 4 kamyon yardım

Gaziantep’te İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Vahdet Vakfı Gaziantep şubeleri Suriye’de bulunan Bayırbucak Türkmenleri'ne  4 kamyon dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Suriye’de süren iç savaşın dünyada eşine rastlanmamış vahşet boyutuna ulaştığına dikkat çekti.

Gaziantep İstasyon Meydanı'nda gerçekleşen törende gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, zorlu kış şartlarında Suriye’de bulunan Bayırbucak Türkmenleri'ne topladıkları yardımlar ile yardımcı olmak istediklerini belirtti.

Suriye'deki iç savaşın vahşet boyutuna ulaştığına dikkat çeken Arslan, “Kamuoyunun bildiği üzere Suriye'de 4 yılı aşkın süren ve 5'inci yıla girmek üzere olan bir savaş söz konusu. Yaklaşık 40 yılı aşkındır Baas rejiminin uygulamış olduğu zulüm son 4 yıldır özellikle dünyada eşine benzerine rastlanmamış bir vahşet boyutundadır. Özellikle son zamanlarda Bayırbucak bölgesinde özellikle Rus uçaklarının Türkmen kardeşlerimize yaptığı zulmü gönüllü kuruluşlar olarak telin ediyoruz.” dedi.

Gönderilen yardım kamyonlarında gıda ve giyim malzemesi bulunduğunu belirten Arslan, “Gaziantep'teki kardeşlerimizin desteğiyle 4 araçlık bir yardım konvoyumuzu inşallah ulaştıracağız. Bir aracımızda 20 ton un, diğer 3 araçta da battaniye, gıda kolileri, kışlık elbiseler, botlar ile ayakkabı yardımlarımız bulunuyor. Bu vesileyle Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları ve Gaziantep’teki kardeşlerimizin yardım konusunda gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından 4 kamyon yardım, dualarla Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıktı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.