banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gaziantep'ten Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR yardım

Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Ticaret Borsası tarafından Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR insani yardım malzemesi gönderildi. 

Yardım TIR’larını İstasyon Meydan’ından yolcu etmeden önce burada açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in duyarlı ve yardımsever bir şehir olduğunu söyledi.

Bu şehre olan inancının ve güvenin bir kat daha arttığını ifade eden Şahin, “İki saat içinde bu yardımlara ulaştık. Bu bağlamda çok önemli mesajlar veriyoruz.” dedi.

Millet olarak insanlık ve zenginlik anlamında önemli sınavlar verildiğini aktaran Şahin, “Bölge olarak çok önemli sınavlardan geçiyoruz. Bu konuda bütün dünyaya insanlık dersi verdik. Gelişmiş ülkeler ve AB’ye insanlık dersi verdik.” ifadelerini kullandı.

Bayırbucak Türkmenlerinin stratejik bir konuma sahip olduğunu dile getiren Şahin, buranın 1921 yılında teller ile ayrıldığını, Bayırbucak Türkmenleri’nin buradan gitmesini isteyen güçlerin bulunduğunu ifade etti.

Bölgeye barış gelmesi için çok çalıştıklarını belirten Şahin, “Bunu yaparken de nerede bir mağdur ve mazlum varsa, onun yanında olmaya çalışıyoruz. Oradan mağdur olarak gelenlere insani yardımda bulunuyoruz. Herkese eşit derecede yaklaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki ise 8 saat içinde 8 TIR yardım malzemesi topladıklarını kaydetti.

Tiryaki, şu anda 10 TIR’ın yola çıktığını ve 4 TIR’ın birkaç gün içinde yola çıkacağını söyledi.

Öte yandan, yardım TIR’larında makarna, un, bulgur, mercimek, yağ, pirinç, çocuk bezi   gibi temel ihtiyaç malzemeleri ile çeşitli ev eşyalarının olduğu belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.