banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Gaziantep'teki STK'lardan Fatihpaşa Camii'nin yakılmasına tepki

Diyarbakır'da yaşanan çatışmalarda tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii'nin yakılmasına STK'lardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İbadethanelere saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gaziantep’teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PKK’nin bölge halkına ve inancına verdiği zararların, mabetlere kadar uzandığına dikkat çektiler.

Yaşanan çatışmalarda en fazla zararı sivil halk ve tarihi mabetlerin zarar gördüğünü dile getiren Din-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral ve DİVA-SEN Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Acem, herkesin camilere sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler.

Diyarbakır'ın tarihi ve en büyük manevi değerlerinden olan Fatih Paşa Camii'nin yakılmasının başta Diyarbakırlı Müslümanlar olmak üzere tüm Müslümanları üzdüğünü vurgulayan Tiryakioğlu,  “Diyarbakır’ın Sur ilçesinde uzun süredir bir sokağa çıkma yasağı var. Polisler ile PKK’lılar arasında yer yer çıkan çatışmalar var. Önceki gün İslam dinine hizmet etmiş ve Müslümanlara ibadethane olarak sunulmuş Kurşunlu camimizi ne yazık ki yaktılar. İtfaiyenin de müdahale edememesiyle cami adeta ibadet edilemez bir duruma gelmiştir.” dedi.

Tiryakioğlu, “Türkiye geçmiş yıllarda yer yer zamanla dış güçleri tarafından işgal edildi. Bu işgaller döneminde hiçbir şekilde mabetlere dokunulmadı. Fakat kendi içimizdeki bu zihniyet, sözde bir milletin haklarını savunma adına çıktıklarını iddia ediyorlar. Oysa dillerini savundukları insanların en çok mabetlere ihtiyaç duyduğunu ve bu mabetlere çok değer verdikleri mabetlere saldırı, bunların ne kadar bir tezat içerisinde olduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

PKK’nin özellikle bölge halkına ve dini değerlere vermiş olduğu zararın çok büyük olduğuna vurgu yapan Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, PKK’nin geçmişten bu güne kadar bölge halkına çok büyük zararlar verdiğini ve bugün gelinen noktanın ise bu zararların son noktası olduğunu belirtti.

“Camilerin ateşe verilmesi kabul edilemez”

İslam’ın ve Müslümanların kutsalı olan camilerin ateşe verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Göral, “Bizim dinimizin anlayışı, kesinlikle Müslümanlar fethettikleri beldelerde farklı dinlere sahip kişilerin mabetlerine ve onların din adamlarına zarar vermemiştir. Bu güruh öyle pervasızca hareket etmektedir ki gayr-i müslimlerin dahi yapmadığı ve cesaret etmediği, ibadethanelerimize ve din adamlarına zarar vermektedirler. Bölge insanı zaten ezilmekte ve çok ciddi zararlar görmektedir. İbadethanelere verilen zararlar gerçekten çok elim ve vahimdir. Biz bu olayı şiddetle kınıyoruz.” diye belirtti.

“Camii’nin ateşe verilmesi barbarlıkta son noktayı göstermektedir”

Diva-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Acem ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun tüm Müslümanların ortak değerlerinden birisi de Kâbe’nin şubesi olarak tarif ettiğimiz camilerdir. Yeryüzünde adeta huzur limanı olarak da kullanılan camiler, saygındır ve kutsal mekânlar olarak görülür. Temeli ilk defa Allah Resulü tarafından Medine-i Münevvere'de atılan ve Müslüman ülkelerin nişanesi olan camileri inşa eden, koruyan ve kollayanların ancak Allah Teâlâ ve Resulüne inananların işidir. Diğer taraftan, mescitlerde Allah Teâlâ’nın isminin anılmasına engel olanların ise zalim oldukları haber verilir.

Tarihi Kurşunlu Camii’nin ateşe verilmesi ve harabe haline getirilmesi, barbarlıkta gelinen son noktayı göstermektedir. Ülkemizde cereyan eden bu anlamsız barbarlıkların biran önce son bulması için 78 milyonun tamamının kardeş olma bilinciyle hareket etmesi en büyük beklentilerimizdendir.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.