banner2
Öne Çıkanlar kayıkhane Haliliye ural başak faruk bayrak

Gaziantep'te seçmenler aranarak içeri alındı

Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere Türkiye genelinde seçim için yoğun güvenlik önlemleri alınırken Gaziantep’te oy kullanmaya giden seçmenler, üst aramasından geçtikten sonra oy kullanacakları okullara alındı.

Bir milyon 339 bin 503 seçmenin, 3 bin 488 sandıkta oy kullanacağı Gaziantep’te yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kent genelinde 6 bin 114 polis, jandarma ve korucunun görev yaptığı öğrenilirken, bunlardan 4 bin 74’nün polis, 2 bin 40’nın jandarma, 413’nün korucu olduğu kaydedildi.

Sandıkların kurulduğu okul bahçelerine hiçbir şekilde araçlar alınmazken, okul bahçesi ve çevrelerinde güvenliğin yoğun olduğu gözlemlendi. Okul girişlerinde seçmenlerin üzerleri tek tek aranırken, sınıf içerisi ve koridorlarda sandık başkanları ile müşahitler dışında kimsenin beklemesine izin verilmedi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden Gaziantep’ten meclise gidecek 12 milletvekili belirlenecek.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.