banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Gaziantep'te PKK operasyonları devam ediyor

Gaziantep’te 288 polis tarafından PKK’nın şehir yapılanmasına yönelik yapılan 16 ayrı adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 14 kişiden 12’sinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Gaziantep Valiliği’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, 26 Ağustos günü sabah saat 05.00 sıralarında yapılan operasyonlarda PKK’ya yardım yataklık başta olmak üzere dağa çocuk kaçırma, PKK’nın Suriye yapılanması olan YPG’ye lojistik malzeme temin ederek kuryelik yaptıkları gerekçesiyle M.A., A.K., M.E., M.A., A.H., M.D., M.Ç., M.D., A.K., A.E., Ö.T., A.H., S.Y., A.Ç. isimli, 1’i Suriye uyruklu olmak üzere toplam 14 kişinin mühimmat ve silahlarıyla yakalandığı belirtildi.

Açıklamanın devamında söz konusu şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 3 adet pompalı tüfek,  3 adet kurusıkı tabanca ve şarjör, 12 adet av tüfeği fişek ele geçirildiği ifade edildi.

Zanlıların emniyet müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiği, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan sorgulamalarının ardından 12 kişinin tutuklandığı diğer 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldığı,  firar olan 2 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.