banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Gaziantep'te pide ekmeğine yapılan zam geri çekildi

Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde 150 gram olan pide ekmeğinin 200 grama çıkarılarak 50 kuruştan 70 kuruşa çıkarılmasının ardından gelen tepkiler üzerine pide ekmeğine yapılan zam geri çekildi.

Gaziantep’te pide ekmeğine yapılan zammı geri çektiklerini belirten Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, ekmekteki fiyat ve gramaj artışından vazgeçtiklerini ve kaliteyi yükseltme adına çalışma yapacaklarını söyledi.

Gaziantep’te son günlerde gündemde olan ekmek gramaj ve fiyat artışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, pide ekmeğinin 150 gramdan 50 kuruş olarak satılmaya devam edeceğini belirtti.

İki gün önce yaptıkları açıklama ile zamı geri çektiklerini belirten Sarı, “Ekmekte aslında bir zam söz konusu değildi. Biz pide ekmeğinin kalitesine artırma adına gramajı artırdık. Gramaj artınca ister istemez fiyatta da bir değişiklik oldu. Yani gramaj artışı nedeniyle fiyat artışı oldu. Ancak bu artış karşılık görmedi veya iyi anlaşılmadı.”dedi.

Pide ekmeğine yapılan gramaj ve zam artışının karşılık göremediğini belirten Sarı, “Bizde ilgili kurum yetkilileriyle istişare ederek, konuyu tekrar yönetim olarak ele aldık ve yapılan zam ve gramaj artışında geri adım attık. Daha önce 200 gram ekmeğin fiyatını 70 kuruş olarak belirlemiştik. Son görüşmeler ve istişarelerin ardından fiyatı tekrar geri çektik. Ekmek bugünden itibaren 150 gram olarak 50 kuruşa tüketiciye sunulmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.