banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

'Gaziantep'te kurbanlık sıkıntısı yok'

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gaziantep’te kurban sıkıntısının bulunmadığını belirten Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer İrfan Çetiner, kentte yeterince büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık olduğunun söyleyerek, Gaziantep’te kurbanlık hayvan sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti.

Kurbanlık hayvan fiyatlarının da uygun olduğunu belirten Çetiner, “Tabi her şeyden önce inşallah rahat ve huzurlu bir Kurban bayramı geçiririz. Şuan büyükbaş hayvan fiyatları ortalama olarak firesiz bir şekilde 14 TL civarında, küçükbaş hayvan fiyatları ise 12 TL civarında olacağını düşünüyoruz. Tabi arz ve talebe göre bu fiyatlar değişebilir. Kurbanlık hayvan konusu ile ilgili hiç bir sıkıntının olmadığı kanaatindeyiz.”ifadelerini kullandı.

Geçen yıla oranla kurbanlık fiyatlarında yüzde 20 gibi bir yükselme olduğunu ifade eden Çetiner, “İhtiyacımızı karşılayacak oranda hayvan bulunmaktadır. Aynı zamanda şunu da belirmek gerekiyor geçen yıla oranla fiyatlarda yüzde 20 gibi bir yükselme var. Bu fiyat artışları 3-5 senelik bir birikimden kaynaklanıyor. İthalattan dolayı fiyatlar çok düşmüştü. Şuanda tekrar eski seviyeye geldi.” dedi.

Kırmızı et fiyatlarının uygun olduğunu belirten Çetiner, kırmızı etin fiyatının yüksek olduğu yönündeki söylemlerin pekte yerinde bir söylem olmadığını iddia ederek, “ Bu gün tavuk kanadının 18 TL olduğu bir memlekette kırmızı et karkas fiyatının büyükbaş da 24-25 TL olması makul bir fiyattır.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in hayvan pazarı anlamında önemli bir pazara sahip olduğunu belirten Çetiner, “Gaziantep’te Kurbanlık hayvan sıkıntısı olmayacağını net olarak söylüyorum. Şuan hayvan varlığımız buna yeterli diye düşünüyoruz. Gaziantep yaklaşık 5 senedir ciddi manada yol kat etti. Büyükbaş hayvanda, sene de yaklaşık 18-20 bin arasında büyükbaş hayvan kesimimiz var. Küçükbaş hayvanda da çok ciddi kesimlerimiz var. Gaziantep Doğu ve Güneydoğu gibi üretim merkezi değil fakat hayvan besisinin yapıldığı ve Türkiye’ye satıldığı bir nokta.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.