banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gaziantep'te 'İtfaiye Haftası' ziyareti

İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleştirilen ve İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz’ın da eşlik ettiği ziyarette Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı heyeti kapıda karşıladı.

Ardından itfaiyecileri makamında kabul eden Şahin, burada yaptığı açıklamada, itfaiye teşkilatının başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

Halkın can ve güvenliğini korumanın en büyük görevleri arasında olduğunu vurgulayan Şahin, “Göz bebeğimiz olan itfaiye teşkilatını her yönden kuvvetlendirmeyi birinci görevimiz olarak gördük. Önce idari olarak kuvvetlendirmemiz gerekiyordu. Teknik personelin alınması ve eğitimli itfaiye mezunu çocukların içeriye alınması çok önemliydi. Bir taraftan pratik tecrübesi olan ustalarımızı koruyup kollarken bir taraftan da bu işin eğitimini almış genç arkadaşlarla filomuzu kuvvetlendirdik. Arkadaşlarımızı hangi şehirde, dünyada ne şekilde gelişme var biz bunların hiç birinde geride kalamayız, ne tür eksiğiniz varsa giderelim talimatı verdik. Bunun üzerine makine ekipmanında da bölgenin ve Türkiye’nin en iyileri durumuna geldik.” dedi.

“Sanayi şehri riski yüksek olan bir şehir demek”

itfaiye teşkilatının yetişmiş insan gücü, kuvvetli ekipman ile bilgi ve teknolojiyi kullanan, kendini her konuda bilgisel altyapıyla beslemiş bir çalışma grubuyla, eskiye göre daha güçlü olduklarını belirten Şahin, Gaziantep’in sanayi şehri olduğunu dile getirerek, Sanayi şehri riski yüksek olan bir şehir demek. Sanayi şehrinde yapılması gerekenler organizedeki altyapı, yapılan çalışmaları da koordinasyonu da eskiye göre çok kuvvetlendirdik.”ifadelerini kullandı.

Birimin farklı bakış açısıyla kuvvetlenmesi için kadın itfaiyecileri aldıklarını aktaran Şahin, itfaiye ekiplerinin başarılarının devamını dileyerek, teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kadın itfaiyeci Şahin’e çiçek takdim etti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.