banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Gaziantep'te hayvanlar için özel beslenme noktaları oluşturuldu

Soğuk kış günlerinde aç kalan havyanlar için Gaziantep merkez ve ilçelerde oluşturulan özel beslenme noktaları ile sokakta yaşayan hayvanlara yem bırakıldı.

Kışın soğuk günlerinde sokakta yaşayan hayvanların durumunu göz önüne alan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, sokak hayvanların bakım, tedavi ve beslenmelerini sağlamak amacıyla kentin belirli noktalarında 25'e yakın özel beslenme barınakları oluşturdu.

Barınaklara yiyecek ve su bırakan ekipler, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç ve susuz kalmasını önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Gaziantep Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi’nde görevli Aykut Doğan, yaptığı açıklamada, sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesinde bulunan hayvanlara değil sokakta yaşayan hayvanlara da sahip çıktıklarını belirtti.

Sokakta yaşayan hayvanların zorlu kış koşullarında hayatta kalmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirten Doğan, “Kedi, köpek ve kuşlar, özellikle karlı havalarda besin bulmakta zorlanıyor. Biz de bu hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri ve karınlarını doyurabilmeleri için daha önce belirlediğimiz belli noktalara yem bırakarak onların beslenmelerini sağlıyoruz.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.