banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Gaziantep'te halka ücretsiz gaz dedektörü dağıtıldı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı Şehitkamil Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz gaz dedektörü dağıtımı yapılırken, vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmeleri ve soba kullanımı konusunda da bilgilendirildi.

Sessiz ölüm olarak da bilinen karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek istediklerini belirten Belediye yetkilileri, bu yıl bünyelerinde bulunan 35 aile merkezinde ücretsiz gaz dedektörü dağıtımı yapacaklarını belirttiler.

Bu yılki ilk gaz dedektörü dağıtımına Ali Nacar Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde başlanırken, aile merkezinde eğitim gören kursiyerlere yönelik Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı uzmanlar tarafından soba kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Şehitkamil Belediyesi Ali Nacar Sosyal Tesisi Aile Merkezi kursiyeri Fatma Karaturan, “Bize burada dedektör kullanımı anlatıldı. Soba zehirlenmelerine karşı tehlikelere karşı bilgilendirildik. İnşallah bundan sonra daha güvenli uyuyacağız. Tehlikesiz bir kış geçirmeyi ümit ediyoruz. Biz de bundan sonra daha dikkatli olacağız.”dedi.

Kursiyer Ebru Barlık ise, “Soba zehirlenmelerine karşı bizi bilgilendirdiler. Allah razı olsun. Soba zehirlenmeleri fazla oluyordu. Bu konuda da bilgimiz yoktu. Bizi uyardıkları ve bilgilendirdikleri için sağ olsunlar.”şeklinde konuştu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından kursiyerlere gaz dedektörleri vatandaşlara teslim edildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.