banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Gaziantep'te hacı adayları dualarla uğurlandı

Gaziantep’te kutsal topraklara uğurlanan 294 kişilik ilk hacı kafilesinin ardından, bu gün de 70 kişilik ikinci hac kafilesi dualarla yola çıktı. Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları içinde uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında Gaziantep’ten kutsal topraklara gidecek 70 hacı adayı için, Gaziantep Mardin Müftülüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Kur’an’ı kerim tilaveti ile başlayan uğurlama törenine, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Müftü yardımcıları, Hac Şube Müdürü Mustafa Gürün ve çok sayıda hacı adayı yakını ile görevliler katıldı.

Programda hacı adayları ile, uğurlamaya gelen yakınları arasında   duygulu anlar yaşandı.

Uğurlama töreninde hacı adaylarının heyecanlı olduğu görülürken, bazı hacı adaylarının da gözyaşlarına hakim olamadı.

“Bu yolculuk sadece bir turizm yolculuğu değildir”

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, hac yolculuğunun bir turizm yolculuğu olmadığını, aksine bir ahiret, din kardeşliği, İslam tarihi ve tevhit tarihine yapılan yolculuğu olduğunu söyledi.

“Allah amellerinizi niyetlerinizden güzel, niyetlerinizi amellerinizden daha güzel eylesin” temennisi ile konuşmasına başlayan Çelik, “Bizlerin buradan selamını götürün.  Mekke-i Mükerreme’ye, Medine-i Münevvere’ye gideceksiniz. Bu yolculuk sadece bir turizm yolculuğu değildir. Bu yolculuk bir ahiret provası, bir din kardeşliğine, bir İslam tarihine, bir tevhit tarihine yapılan yolculuktur.” dedi.

“Allah (c.c) rızasını kazanma yolculuğuna gidiyorsunuz”

Kutsal toprakların İslam için büyük bedel ve fedakârlıkların verildiği topraklar olduğunun altını çizen Çelik, “Öyle ise bu yolculukta Allah (c.c) birdir. Diğer dünya vardır, bu dünyada yaşadığınız hayatın hesabını, diğer dünyada Allah’a (cc) vereceksiniz. İşte hac yolculuğu bu şuur ile idrak edilmelidir. Sizler o kutsal topraklara gittiğinizde Kur’an’ı Kerim’in ayetlerinin indiği beldelere gideceksiniz. Bizler bu yolculukta büyük bedeller ve fedakârlıkların verilerek bizlere ulaştırılan İslam yolculuğuna gidiyoruz. Asıl önemlisi de Allah’ın (c.c) rızasını kazanma yolculuğuna gidiyorsunuz. Allah (cc) rızası olmasa, bu sıcak da bu yaşta ne işiniz var.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra yapılan dua ile sona ererken, hacı adayları kendilerini kutsal topraklara uğurlamak için gelen akraba ve yakınları ile vedalaşarak otobüslerle Adana’ya hareket etti. Hacı adaylarının, Adana’dan da kutsal topraklara uçakla hareket edecekleri belirtildi.

Bu yıl Gaziantep’ten hacca bin 450 hacı adayı uğurlandı

Gaziantep’ten kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Müftü Çelik, bu yıl Gaziantep’ten hacca bin 450 hacı adayı gönderdiklerini belirterek, “Bizler genelde geçen hafta ve bu hafta içerisinde kafile olarak gidenleri uğurladık. Bu günkü kafilemiz ise, ilk olarak Adana’ya, orada   iki kafile ile birleşip, oradan da kutsal topraklara gidecekler. Şu ana kadar bin 400 hacı adayımızı gönderdik. Geriye kalan 50 kişi  de ikişer ve üçer kişilik gruplarla gidecek.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.