banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gaziantep'te gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı deprem sonrası göçük altında kalan vatandaşlar için arama kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. 3 katlı binanın içine yerleştirilen cansız mankenler bina yıkıldıktan sonra enkaz altından başarılı bir şekilde çıkartıldı.

Kendi bünyesinde kurduğu Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (ŞAHKUT) ekipleri yaklaşık bir haftadır AFAD ekipleri tarafından, Türkiye’nin en büyük Parkı olan Yeşil Vadi Parkı içerisinde eğitime alındığı belirtildi.

Gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin de eşlik ettiği tatbikatta, senaryo gereği, Şahinbey ilçesinde meydana gelen 7 şiddetindeki depremde yıkılan binada arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Yapılan tatbikatı adım adım takip eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatarak, “Ülkemiz bir deprem ülkesi. Ancak sadece deprem değil oluşabilecek doğal afetler, trafik kazaları ve uygunsuz arazi şartlarında oluşabilecek her türlü hadiselere müdahale etmek üzere, Şahinbey Belediyesi olarak 30 artı 20 kişiden oluşan arama kurtarma timi kurmuş bulunmaktayız.” dedi.

Kahvelipınar Mahallesi içerisinde bulunan kentsel dönüşüm alanında yıkılan bir binanın enkazının içinden insanları kurtarma tatbikatının gerçekleştirildiğini belirten Tahmazoğlu, “Bu ekibimiz yaklaşık bir yıldır gördüğü teorik eğitimlerini tamamladı. 3 katlı bir binanın çökmesi neticesinde, enkazda bulunan üç kişinin kurtarılması gerçekleştirildi. AFAD başta olmak üzere birçok kuruluşun arama kurtarma ekibi var. Ancak bunlar sayı olarak elbette yeterli değil. Gaziantep’te, Türkiye’de hatta yurt dışında yaşanabilecek tüm afetlere karşı ekibimiz yetiştirilmiş durumdadır. Bir kaç gün öncede teleferikte mahsur kalabilecek insanlar için kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.” diye konuştu

ŞAHKUT ekibinin güçlü ekipmanlarla donatıldığını belirten Tahmazoğlu, “Ekibimizde son sistem ekipmanlar var. Enkaz altında arama kurtarma çalışmaları sırasında görüntüleme ses dinleme, jeneratör, kırma araçları ve delme araçlarının tamamını son sistem olarak aldık. Malzemelerimizin ortalama maliyeti 500 bin TL’dir. Daha da alacağımız cihazlar vardır. Bu konuda herhangi bir rakam sınırlamamız yok. Allah afet verdirip ihtiyaç duyurmasın ama ihtiyaç duyulduğu anda ise Şahinbey Arama Kurtarma ekibi her an göreve hazır.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.