banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Gaziantep'te et borsası kurulacak

Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) et toptancılarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye’nin en büyük ve en modern et borsasını Gaziantep’e kazandıracaklarını söyledi.

Yer tespiti yapılarak proje çalışmaları tamamlanan Et Borsası ve Et Hali ile ilgili sektör temsilcilerine yönelik GTB’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, GTB Meclis ve Yönetim Kurulu ile et toptancılarının hazır bulunduğu toplantıda, projenin teknik detayları ve aşamaları hakkında bilgiler verildi.

Et üreticilerinin kendilerini temsil etmesi için belirledikleri komisyon üyelerinin yeni proje ve görüş alışverişi çalışmalarında yer aldığını belirten Tiryakioğlu, “Konu ile ilgili tüm kesimlerle sürekli görüş alışverişi ve istişareler yaparak geliştirdiğimiz et borsası projesinde artık sona gelmiş durumdayız.” dedi.

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı et borsasını Gaziantep’e kazandırmak istediklerini belirten Tiryakioğlu, Gaziantep Et Borsasının alt yapısını ve projesini oluşturmak için bir yıldır dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli araştırma ve incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Tiryakioğlu, “Et borsası ve et hali için Gaziantep'e özgü son derece özel bir modelde karar kıldık. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Et Borsası, şehirde tüketilen et kalitesinin daha da artmasına ve et üretiminin modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sağlayacak. Bu projenin hayata girmesiyle birlikte, kentimiz et konusunda en az 50 yıl sorun yaşamayacak bir yapıya kavuşacak.” dedi.

Her türlü modern teknoloji ve konforun düşünüldüğü projede tartım işleminden sonra etlerin monoray sistemleriyle belirlenen noktalara taşınacağını aktaran Tiryakioğlu, “Etler gıda mühendislerinin onayından geçtikten sonra da damgalanacak. Tescili yapılacak olan et tamamen kapalı ortamlarda işlem gördükten sonra sahibine ulaştırılacak. Öte yandan soğuk hava deposu bulunan bir salon da projede yer alacak. Etler teşhir salonunda satışa sunulacak. Kısacası etlerimiz el değmeden sağlıklı ve güvenli bir şekilde sofralarımıza gelecek.” ifadelerini kullandı.

yeni et hali ve et borsasının sektör temsilcilerinin mesleklerinde daha da ilerlemelerine katkı sunacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak ise et üreticilerinin yeni hizmet alanlarında daha nezih ve hijyenik ortamlarda çalışma imkanı bulacaklarını ifade etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.