banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Gaziantep'te engelli vatandaşlara akülü sandalye dağıtıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen akülü sandalye dağıtım törenine, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Programında konuşan Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, İslam dininin insanlara değer verdiğini ve hiçbir insana ayrım yapmadığını vurguladı.

Peygamber Efendimizin baş müezzininin âma bir sahabi olan Abdullah b. Ümmü Mektum (ra) olduğunu belirten İmamoğlu, insanın fakirlik veya zenginliği ile değil, Allah (c.c) katındaki üstünlüğü ile değerli olduğunu söyledi.

Engelli olmak hepimizin kaderinde varsa olacak bir şeydir

Yapılan çalışmalarda engelli vatandaşların düşünüldüğünü belirten Şahinbey  Belediye Başkanı Tahmazoğlu, “Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmamamız gerekir.” dedi.

Tahmazoğlu, “Bugünkü dağıtacağımız 47 sandalye ile birlikte toplam bin 220 tekerlekli sandalye vermiş oluyoruz. Engelli olmak hepimizin kaderinde varsa olacak bir şeydir. Hiç kimse ölünceye kadar ben engelli olmayacağım diyemez. Bu bir suç ta değil, takdir-i ilahi herkesin farklı imtihanları var, bu da bir imtihan çeşididir. Birbirimize yardımcı olmak engelli kardeşlerimizin hayatın içinde olmasını sağlamak, öncelikle devletimizin, belediyelerin ve birey olarak bizim asli görevimizdir.”dedi.

Engelli vatandaşlar adına konuşan bedensel engelli Abdullah Bal ise,  engelli oldukları için daha önceleri evden çıkamadıklarını ifade ederek, “Biz daha önceleri tekerlekli sandalye, akülü sandalye bilmezdik, evimizde esirdik. Biz daha önce hastaneye gittiğimizde kimliğimizi verir tekerlekli sandalye alır, işimiz bitince geri verirdik. Şimdi her birimizde akülü araba var, tekerlekli sandalye var.”dedi.

Konuşmaların ardından 47 engelli vatandaşa akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.