banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Bölgede artan şiddet olayları ve ülkeler arası yaşanan gerginlikler nedeni ile birçok sektörün çok zor günler geçirdiğini söyleyen Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı ve Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Buğur, zor günler yaşayan sektörlerin başında Ayakkabı sektörünün geldiğini vurguladı.

Ortadoğu’daki şiddet olayları ile birlikte bölgede başlayan şiddet olaylarının ardından Gaziantep’te son dönemlerde düzenlenen fuarların esnafa bir katkısının olmadığını belirten Buğur, yetkililerden bir an önce yaşanan sorunlara çözüm bulmalarını istedi.

“Defalarca fuarda düzenlense esnafa bir katkı sağlamaz”

Gaziantep’te son dönemlerde çok sayıda fuarın düzenlendiğini fakat bölgede artan şiddet olayları ile Türkiye’nin komşu ülkeler ile yaşadığı sorunlar nedeniyle fuarların esnafa bir katkısının olmadığını öne süren Buğur, “Komşularımızla olan kötü ilişkiler, ayakkabı sektörünü çok olumsuz etkiledi. Sürekli fuar düzenleniyor ancak sorunlar giderilmedikçe defalarca fuarda düzenlese esnafa bir katkı sağlamaz.” dedi.

En kısa zamanda yaşanan sorunların giderilmesini bekliyoruz

Buğur, “Türkiye’nin komşu ülkeler ile olan sorunlarının geçici olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda yaşanan sorunların giderilmesini bekliyoruz. Komşu ülkelerimiz ile sınırlar ne zamana kadar kapalı olacak doğrusu esnaf olarak bunu da merak ediyor ve soruyoruz. Ayakkabı sektörü olarak sattığımız ayakkabılar çoğunlukla Kuzey Irak’a gidiyor. Kuzey Irak da geçtiğimiz günler içerisinde sınır kapılarını kapattı. Bizler ürünlerimizi nereye satacağız. Görüştüğümüz yetkililer bu kapıların geçici olarak kapandığını ifade ettiler. Eğer bu kapılar geçici olarak geri açılmaz ise bu kapılar sektörümüzün, esnafımızın, sanayicimizin ve tüccarımızın hepsi de zor duruma girer.” ifadelerini kullandı.

“Esnaf olarak ürünlerimizi satmakta zorlanıyoruz”

Komşu ülkeler ile kapanan kapıların tekrar açılmasının sağlanması çağrısında bulunan Buğur, “Onun için bir an önce bizi yönetenler, bir an önce komşu ülkeler ile olan sorunlarımızın çaresine bakmalıdır. Bu yaşanan sorunların çaresini bulmalıdırlar. Satışlarımız çok düşük. Irak, Suriye ile olan sorunlarımız yetmezmiş gibi şimdi de Rusya ile sorun yaşıyoruz. Esnafın durumu çok kötü, bizler esnaf olarak ürünlerimizi satmakta zorlanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sadece ayakkabı sektörünün değil tüm sektörlerin zor günler geçirdiğini söyleyen Buğur, “Ürettiğini satmalısın ki yaptığın fuarlar işe yaramalıdır. Her esnafın ürettiği elinde kalır ise ürünlerini satamaz ise esnaf işyerini kapatmak zorunda kalır. Ondan sonra işsizlik meydana gelir. Bir an önce ülkemizde yaşanan sorunların çaresi aranmalıdır. Sadece ayakkabı sektörü değil tüm sektörler dertli. İmalatçılar özellikle büyük sorun yaşıyor. Hazır ayakkabı satışı yapan mağazalar elindeki ürünü satmalı ki imalatçı da iş yapsın.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.