banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Gaziantep'te dericiler şehir dışına taşınıyor

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Seyrantepe ile Humanız bölgesi ve çevresinde bulunan hayvan ahırlarının kaldırılmasının ardından, eski Et Balık Kurumu bölgesinde bulunan dericiler de şehir dışına taşınacak. Yıkımına başlanan dericiler bölgesi alanına yeni konutlar yapılacağı belirtildi.

Bölgede bulunan dericileri başka bir bölgede toplamak için çalışma başlattıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, derciler bölgesinin boşaltılması için yıkımlara başlandığını söyledi.

Bölgenin imarında toplu konut alanı ve yerleşim birimleri olacağını ifade eden Şahin, buradaki kötü görüntünün ortadan kalkmasıyla bölgenin daha cazibeli bir alan olacağını ifade etti.

Kentin birçok bölgesinde bulunan kötü görüntüyü kaldırarak yerine daha güzel ve cazibeli mekanlar yapacaklarını belirten Şahin, dericilerin bulunduğu Humanızlı ile hayvan ahırlarının bulunduğu Seyrantepe bölgesinin de bunlardan biri olduğunu kaydetti.

Bölgede bulanan dükkanların yıkımına başlandığını belirten yetkililer; dericilerin yeni bir yere taşınacağını ancak o bölgenin henüz netlik kazanmadığını ifade ettiler.

Yaklaşık 40 yıldan buyana kötü bir görüntü oluşturan Humanız bölgesindeki deri ve hayvan ahırlarını yeni bir düzenleme ile daha modern hale getirilmesi planlanıyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.