banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Gaziantep'te canlı bomba yakalandı

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğünün  yapmış olduğu İstihbari çalışmalar neticesinde  kontrol altında tutulan adresten 30.10.2015 tarihinde takibe alınan 21 plakalı binek tipi bir aracın,   Şehitkamil ilçesi Gazi Muhtar Paşa Bulvarı üzerinde kontrol amaçlı durdurulmak istendiği, “dur” ihtarına uymayan aracın kısa süreli kovalamaca sonucu durdurulduğu belirtildi. 

Açıklamada, araç içerisindeki 2 şahıstan arka koltukta bulunan A.D. isimli kişinin, elindeki el bombasının pimini çekmek isterken, Y.C. isimli sürücünü de üzerindeki silahı kullanmak için harekete geçtiği sırada   polisler  tarafından etkisiz hale getirilerek her iki şahsın yakalandığı ifade edildi.

Yakalanan şahıslar, yere düşen el bombası ve araçta bulunabilecek başka bir patlayıcı riskine karşı araçtan uzaklaştırılarak, olay yerinde bomba uzmanı ve olay yeri inceleme ekiplerince gerekli çalışmaların yapıldığının belirtildiği açıklamada,  

“Şahısların örgütsel irtibatlarının tespitine yönelik olay yeri ve  7  adreste yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde, DAEŞ Terör örgütü mensuplarının Suriye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarından aldıkları talimat sonucu;

İlimizden temin ettikleri araçlarla İstanbul ilinde bir parti il başkanlığı binasına canlı bomba ve silahlı saldırı eylemleri gerçekleştirmek üzere İstanbul iline gidecekleri,

Aramalar neticesinde ulusal yayın yapan bir gazetenin Ankara merkez binasına ait adres ile aynı gazetenin Şişli/İstanbul temsilciliğine ait olduğu değerlendirilen notun olduğu tespit edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin başarılı operasyonu sonucu; (8.750) gr. TNT, (4) adet el bombası, (1) adet (950) gr. TNT’li bomba düzeneği, (1) adet canlı bomba yeleği, (4) adet tabanca, (2) adet av tüfeği, (135) adet fişek, (3) adet araç, 10.015 TL ve 9.755 ABD Doları, (1) bilgisayar, (2) harddisk, (3) flash bellek, (19) sim kart ve (9) cep telefonu ele geçirilmiştir.” İfadeleri yer aldı.

Valilik açıklamasının sonunda  örgüt mensuplarının ilişki ve irtibatlarının tespiti ve deşifre edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği, operasyonlarda gözaltına alınan toplam 9 şüphelinin Emniyetteki işlemlerinin ardından  03.11.2015 tarihinde sevk edildikleri adli mercilere  tutuklandığı belirtildi. 

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.