banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Gaziantep'te bombalı saldırı; 8 Ölü 70 yaralı

Gaziantep'te PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ortalık savaş alanına dönerken, aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişi öldü 70 kişi yaralandı.

 

Olay saat 19.45 sıralarında Şehitkamil İlçesi'nde meydana geldi. Teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınına getirip otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte durakta yolcu indirip bindiren iki otobüs alev aldı, çevredeki araçlar hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Aralarında polislerin de bulunduğu 8 kişi öldü 70 kişi yaralandı, ortalık savaş alanına döndü.

 

Olayın ardından, karakol önünde adeta can pazarı yaşandı. Vatandaşlar sağa sola kaçışmaya başlarken, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri de patlama sonucu meydana gelen yangını söndürmeye çalışırken, polis çevreyi güvenlik çemberine aldı.

 

Patlamanın sonrasında bir grup vatandaş teröre tepki gösteren sloganlar attı.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

 

VALİ: BOMBALI ARAÇ

 

Gaziantep Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada patlamanın nedeninin bomba yüklü bir aracın inflak ettirilmesi sonucu 7 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Patlama nedeniye çok sayıda kişi de yaralandı.

Gaziantep Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.