banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Gaziantep'te balıkçı esnafının yüzü gülüyor

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılık yapan esnafın yüzü gülmeye başladı. Özellikle kış aylarında sık sık sofralara gelen hamsi, istavrit, palamut ve diğer balık çeşitleri tezgâhlardaki yerini aldı.

Tezgâhlarda birçok balık çeşidi gören vatandaşlar, istavrit ve hamsiyi tercih ediyor. Sebze halinde bulunan balıkçılar, balığı özleyen vatandaşların talebini karşılamaya çalışıyor.

Gaziantep’te balıkçılık yapan esnaf Emrah Varlık, tezgâhlarındaki balıkları Karadeniz Bölgesi’nden Gaziantep’e getirdiklerini ifade ederek yağışların olmamasına rağmen balığa rağbetin büyük olduğunu söyledi.

Kış mevsiminin etkisini tam olarak göstermese de halkın balığa büyük bir ilgi gösterdiğini belirten Varlık, “İş yerimizdeki balık tezgâhında hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop, alabalık ve tekir gibi çeşitler var.” dedi.

Kış mevsiminde halkın beyaz etten daha çok balığa rağbet gösterdiğini ifade eden Varlık, balığın oldukça yararlı bir besin olduğu için sofralardan eksiltilmediğini dile getirdi.

Yağışların olmamasından dolayı satışların biraz düşük olduğunu söyleyen Varlık, “Hava yağmurlu olsa satışlar biraz yükselir. Yağış olmayınca hem satışlar düşük oluyor hem de balık az geliyor. Yağmur olunca çeşitlerimiz bol gelir ve fiyatlarımız daha da düşük olur. Aralık ayındayız hâlâ yağış yok. Yağışlar olmayınca ister istemez balık piyasası etkileniyor. Fakat buna rağmen fiyatlar yine de yüksek değildir. Her türlü balığı getiriyoruz. Tezgâhlarımızda her çeşit balık bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Tüketicinin daha çok Karadeniz hamsisini tercih ettiğini söyleyen Varlık, “Tabi bunun yanında palamut ve diğer balıklarda tercih ediliyor. Balık tavuk veya et gibi değildir. Balıketi çok faydalı ve sağlıklıdır. Kış mevsimlerinde olduğu gibi her mevsimde tüketilmektedir. Fakat kış aylarında özellikle de yağışlı günlerde daha çok tüketilmektedir.” dedi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.