banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Menfur saldırıya Gaziantep’teki STK’lardan sert tepki

Gaziantep’te bir düğüne düzenlenen canlı bomba saldırısını telin eden kentteki STK yetkilileri, bu tip saldırılarla ülkenin kaos ortamına çekilmeye çalışıldığına dikkat çektiler.

Gaziantep’te Akdoğan ailesinin düğününe gerçekleştirilen bombalı saldırıyı telin eden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı ile Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı, şer odaklarının ülkeyi kaosa sürükleyip vatandaşları birbirlerine kırdırmanın yollarını aradığını, ancak halkın bu tür şer odaklarına prim vermediğini söylediler.

Sivil vatandaşların hedef alınıp çocuk ve kadın gözetilmeden bir düğünde bomba patlatılmasının kabul edilemez durum olduğunu belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, Türkiye’yi Irak ve Suriye’ye benzetmek için şer güçlerin her türlü yolu denediğine dikkat çekti.

Söz konusu saldırıyı sert bir dille lanetlediklerini belirten Özaslan, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar dilediğini belirterek, “Ülkemizde son zamanlarda Türkiye’yi karıştırma adına halkı vatandaşı milleti birbirine kırdırma adına şer güçlerinin yapmış oldukları bir takım provoke eylemler zaman zaman yapılıyor. Gaziantep’imizde de bir düğüne yapılan saldırı da vatandaşlar hedef alınmış çoluk-çocuk, kadın gözetilmeden bomba patlatılmış. Onlarca vatandaşımız vefat etmiş bir o kadarından fazla da şuanda yaralıdır.” dedi.

Halkımız provokatörlere pirim vermedi

Şer odaklarının kardeşi kardeşe kırdırma adına bu tür eylemler yaparak ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığına dikkat çeken Özaslan, şöyle devam etti:

“Bu memleketin içerisinde Kürt, Türk, Arap, Acem, Laz ve Çerkez’iyle tüm vatandaşlarımız kardeşane bir tutum içerisindedir. Fakat şer odakları kardeşi kardeşe kırdırma adına zaman zaman bu tür eylemleri yapıp, ülkeyi kaosa sürükleyip vatandaşları birbirlerine kırdırmanın yollarını arıyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız sağduyuludur. Bu olayda patlamadan sonra cenazeler giderken tekbirlerle ve salâvatlarla vatandaşlarımız kendi cenazelerini mezarlığa götürmeye çalışırken yine sahnede bir takım provokatörler gördük. Cenaze sahipleri cenazelerini tekbir ve salâvatlarla götürmek isterken farklı sloganlar ile farklı söylemler ile ortalığı germeye çalışanlar olduysa da halkımız bunlara yine pirim vermedi.”

Özaslan, “Şu güzelim memlekette asıl hedef milletin içerisinde kaos ortamı çıkarıp bu memleketi bir Suriye’ye bir Irak’a çevirmek için, Irak ve Suriye’de olan olaylara benzetmek için şer güçler her türlü yolu deniyorlar. Özellikle STK’lar olarak hem halkımızı bilinçlendirme, provoke eylemlere gelmeme noktasında elimizden gelen çalışmaları, hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da bu konuda halkımıza şunu söylemek lazım.” ifadelerini kullandı.

Her türlü saldırıya karşı şer odaklarına asla geçit verilmeyecek

Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, canlı bomba saldırısının asıl hedefinin ülkenin birlik ve beraberliği olduğunu söyledi.

Her türlü saldırıya karşı şer odaklarına asla geçit verilmeyeceğini ifade eden Gök, “Belli çevreler bir şekilde ülkede kaos oluşturmak için ellerinden geleni yapıyor. İl dışından provokatörler getirip Antep’i karıştırmaya çalışanlar, her zaman olduğu gibi hedefine ulaşamamıştır. Hain terör odaklarının yapmış olduğu ve yapılan saldırılar Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ıyla, Alevi’si, Sünni’siyle Türkiye'de yaşayan herkesin daha sıkı kenetlenmesine vesile olduğunu unutuyorlar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.