banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Gaziantep'te 300 yataklı hastane temeli atıldı

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Perlikaya Mahallesi mevkiine yaptırılacak olan Perlikaya Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atılırken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, törende bir konuşma yaptı.

Gaziantep’in sadece zeugması, turizmi, tarihi ve kültürü ile tanınan bir şehir olmayacağını belirten Bakan Şimşek, Gaziantep’i sağlık noktasında da öne çıkan bir şehir haline getireceklerini söyledi.

Gaziantep’i bir sağlık ihracat üssüne de dönüştürmek istediklerini belirten Şimşek, “Şimdi bin 875 yataklı bir şehir hastanesi düşünün. Bu eser şimdi 300 yataklıdır. Biz şimdi ihalesini yaptığımız ve şuanda firmanın yatırıma fiilen başlamasını beklediğimiz bin 875 yataklı büyük bir kampüstür. Bu kampüs İnanıyorum ki Gaziantep’i Ortadoğu’nun önemli bir sağlık tedavi merkezine dönüştürecektir.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, “Nasıl ki insanlar dünyanın dört bir yanından ABD ve Avrupa’daki kliniklere gidiyorlarsa Gaziantep’e de geleceklerdir. Dolayısıyla Gaziantep, sadece zeugması ile bir turizm merkezi olmayacak. Sadece tarihi güzellikleriyle bir kültür ve turizm merkezi olmayacak. Sadece sanayisi ve inovasyonu ile ürünleriyle Türkiye gündemine gelmeyecek. Ben inanıyorum ki, sağlıkta da biz ciddi bir aşama kat edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı ise, 150 bine yakın nüfusu ile şehrin en büyük ilçesi olan Şahinbey’e bağlı Perlikaya mevkiinde yapılacak olan bu hastane ile vatandaşlara daha kolay ulaşılabilir bir sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirterek yapılacak hastane ile ilgili bilgi verdi.

64 bin 181 metrekare arsa alanı ve 53 bin 956 metrekare kapalı alana 300 nitelikli yatak kapasitesi olarak toplam 6 blok yapılması planlanan hastanede, 16 bin 860 metrekare oturum alanı, 319 açık 104 kapalı otopark araç kapasiteli 65 polikliniklik ve 167 hasta odası ile 19 diyaliz yatak sayısı ve 9 ameliyathane odası olacak.

Konuşmaların ardından protokol yetkilileri tarafından beton dökme butonuna basarak hastanenin temeli atıldı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.