banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Birecik Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın

Gaziantepliler seçime yoğun ilgi gösterildi

26’ıncı dönem milletvekili genel seçimlerine yoğun ilgi gösteren Gaziantepliler, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerine oranla bu seçimde adeta sandıkları doldurdu.

Gaziantep'te sabah saat 07.00'de başlayan ve saat 16.00'da biten oy kullanma işleminin ardından ilk sandıklar Gaziantep İl Seçim Kurulu'na gelmeye başladı.

Seçmenin sandıklara yoğun ilgi gösterdiği gözlemlenirken, sandıkların açılması ile beraber oy sayımları başladı. Sayılan oylar neticesinde alınan bilgiye göre, Gaziantep’te oy kullanma oranının 7 Haziran genel seçimlerine oranla yüzde 10’luk bir artış olduğu belirtildi.

Vatandaşların seçime ilgisi yüksek olurken, oy kullanmaya gelenlerin çoğunluğunun gençlerden oluşması ise dikkat çekti.

Oy sayımlarının başlandığı okullarda ve Gaziantep Adliyesi çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, elektrik kesintilerinin yaşanmaması için polis trafolarda nöbet tutuyor.

Akşam saatlerinde herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için güvenlik ekipleri devriye atarak önlem alırken, Adliye çevresi polis barikatlarıyla kapatılarak sandık görevlileri ve kuryelerden başka kimseyi adliye içerisine almıyor.

Öte yandan bazı okullarda oy kullanma kabinlerinin sınıf sıralardan oluşturulması ise dikkatlerden kaçmazken, oy kullanan seçmenin oy kullanması ise gözüküyor olması tepkilere yol açtı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.