banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Gaziantepli STK'lar DBP'li Belediyeye sert tepki gösterdi

İslam’ın kutsal değerlerine ve Hz. Muhammed (sav)'e yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirten Diyanet-Sen ile Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep şube başkanları, bu çirkin karikatürü billboardlara asan zihniyeti lanetleyerek tepki gösterdi.

Hz Muhammed (s.a.v)'e hakaret içerikli karikatüre tepki gösteren Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “Bu, bir Hıristiyan ülkesinde dahi infiale yol açmış ve büyük tepkilere neden olan bir afiştir. Dünyada tepki görmüş bir karikatürün bir Müslüman ülkesinde billboardlara asılması özellikle Kürt vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde bulunduğu bir şehirde olması da bir algı operasyonudur.” dedi.

Bu zihniyete gerekli dersin ve tepkinin verilmesi gerekir

Bu zihniyete gerekli dersin ve tepkinin verilmesi gerektiğini belirten Göral, “PKK ve diğer uzantıları olsun, bunlar bazı dış mihrakların taşeronlarıdır. Şuanda da kendilerine bu görev verildi. Dinin yozlaştırılması, dine ve değerlerine hakaret edilmesi bir nabız yoklamasıdır. Bu anlamda Diyarbakır’daki duyarlı vatandaşlarımız gerekli tepkiyi vermişlerdir. Bu tepkinin Türkiye çapında yapılması önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu karikatürü billboarda asan zihniyetin sol mihraklara yaranmak için bunu yaptığına vurgu yapan Göral, çirkin karikatür karşısında verilen tepkilerin yetersiz olduğunu belirterek yanlı medyanın bilinçli bir şekilde söz konusu karikatürü yayınlayan zihniyeti görmek istemeğinin altını çizdi.

İslam’a, Peygambere ve Kur’an’a ne kadar düşman olduklarının bir göstergesidir Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ise bu karikatürün DBP/PKK ve bileşenlerinin aslında İslam’a, Peygambere ve Kur’an’a ne kadar düşman olduklarının bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Özaslan, “Bu çirkin olay ile ilgili söylenecek çok söz var. Peygamber Efendimize yapılan bu hakaret kabul edilir gibi değildir. Bizler camia olarak daha önce de yaptığımız basın açıklamalarında dile getirdik, Marksist bir düşünceye sahip olan bir örgüt, Peygamber Efendimize atfederek hazırladıkları çirkin karikatürleri billboardlara asmışlardır. Aslında bu onların İslam’a, Peygamber’e ve Kur’an’a ne kadar düşman olduklarının bir göstergesidir.” dedi.

DBP/PKK ve bileşenlerinin geçtiğimiz aylarda da İslam’ın bir emri ve Müslüman kadınların iffeti olan örtü ile alay ederek hakaret ettiğini ifade eden Özaslan, yapılan bu eylemin Allah’a ve Peygamber’ine karşı bir savaş niteliğinde olduğuna dikkat çekti.

Özaslan son olarak, “Burada bizim özellikle Müslüman halk olarak bu yapıyı iyi tanımamız ve bu yapının İslam’a, Peygambere ve Kur’an’a yapmış olduğu hakareti kabullenmeme noktasında tepkimizi ortaya koymalıyız.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.