banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Gaziantepli iş adamları seçim sonuçlarını değerlendirdi

Seçmenin, AK Parti’yi tek başına iktidara taşıması ile birlikte birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevini AK Parti’ye verdiğini belirten işadamı ve sanayiciler, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümetin kurulmasını istediler.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk,  seçim sonuçlarına göre halkın, tercihini net bir şekilde tek parti iktidarı yönünde kullandığını ifade etti.

5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışının halkın nezdinde kabul görmediğini belirten Çelenk, “Milletimiz her zamanki sağduyusu ile ‘7 Haziran’ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurun.’ demiştir. Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini değerli buluyoruz. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği

Türkiye’nin 1 Kasım’da birlik, beraberlik ve huzur içerisinde seçime giderek iradesini sandığa yansıttığını belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise, “Türkiye gündeminde bundan sonra ekonomi ve ekonomik istikrarın öncelikli konular arasında yer alması hepimizin ortak isteğidir.” dedi.

Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ihracat kültürünün geliştiği ve yerleştiği bir merkez konumunda olduğuna vurgu yapan Çıkmaz, “Ülke kalkınmasına yönelik gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin, bu yol haritası doğrultusunda şekillenmesi gerekir. Bunun için özellikle önümüzdeki süreçlerde gerek hükümetin, gerekse firmalarımızın önceliği inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alarak eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji ihraç edebileceğimiz gelişmelerin önünü açacak politikaların geliştirilmesi ve bu konuların öncelikli gündemimizi oluşturması olmalıdır.” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, halkın iradesinin sandığa yansıdığını ve halkın tek başına iktidar isteğini, oylarıyla bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti.

Sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Tiryakioğlu, “Milletimiz geleceğini yakından ilgilendiren önemli bir seçimi geride bıraktı. Oylarıyla huzur, güven ve istikrar isteklerini sandığa yansıtan halkımız, 4 yıllık süreçte parlamentoda kendilerini temsil edecek vekillerini ve iktidarı belirlediler. Bu günden itibaren sandıktan çıkan milli iradeye saygı gösterip, güçlü Türkiye olgusuyla birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe hareket etmemiz gerekiyor.”  ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinin getirdiği siyasi belirsizlik ve bilinmezliğin bu seçimle birlikte tam olarak ortadan kalktığını kaydeden Tiryakioğlu, başta ekonomi olmak üzere yarım kalan birçok konuda reform hareketlerinin zaman kaybedilmeden biran önce başlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Birliği

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da, Seçim atmosferinin bir an önce geride bırakılarak, ülkenin geleceği için  gereken adımların atılması gerektiğini belirtti.

Seçmenin, AK Parti’yi tek başına iktidara taşıması ile, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevini verdiğini vurgulayan Nakıboğlu “Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Her seçim döneminde sıkıntılar, dargınlıklar ve kırgınlıklar yaşanabilir. Bunları geride bırakarak ülkemizin geleceği için daha çok çalışıp hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok.” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.