banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Gaziantep Umut Der kurban bağışı kampanyasını başlattı

Gaziantep’te düzenli olarak muhtaç ve yetimlere yönelik yardım çalışmaları yürüten Gaziantep Umut Der, Umut Kervanı Platformu öncülüğünde “Kurban Kardeşliktir” sloganı başlatmış olduğu kurban bağışı kampanyasını duyurdu.

Kampanya hakkında İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut-Der) Başkanı Ahmet Kurt, bu yılki kurban bedelini 600 TL olduğunu açıkladı.

Derneğe yapılacak kurban bağışlarının, bağış sahipleri adına vekâleten kesilerek etleri bayram içerisinde fakir, yoksul ve yetimlere ulaştırılacaklarını belirten Kurt, kampanya ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Kurt, “Gaziantep Umut Der olarak, her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz kurban çalışmamamızı inşallah bu yıl için de başlattık. Kurban çalışmalarımızla ilgili tüm hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Çalışmalarımız kapsamında şehrimizin değişik yerlerinde esnaflarımıza el broşürü, cam afişi ve reklamlarımızı tamamladık. Bunun yanı sıra Kurban Bayramında gezecek araçlarımızı hazırladık ve aynı şekilde kesim yerlerinde kesim için stantlar açacağız.” dedi.

“Kurban Kardeşliktir”

Kampanyayı “Kurban Kardeşliktir” sloganı olarak başlattıklarını belirten Kurt, “Umut Kervanı Platformu öncülüğünde her yıl Kurban bayramında bir slogan belirleniyor. Bu yılki sloganımız ‘Kurban Kardeşliktir’ olarak belirledik. Tabi bu doğrultuda neden ‘Kurban Kardeşliktir’? malumunuz olduğu üzere sıcak gündeminde bize göstermiş olduğu resim ve tablo şu ki bu gün bizim ciddi anlamda toplum içerisinde bir problem söz konusudur. Bunun için ümit ediyoruz ki, bu kurban çalışmamamız ‘Kurban Kardeşliktir’ sloganı ile bu ibadetin vesilesi ile bu kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Tabi bunun yanında bayramlar paylaşmaktır. Bu anlamda da fakir ve yetim kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Kurban bedeli 600 TL”

Bu yıl vekâleten yapılacak olan kurban kesimlerinde kurban bedelinin 600 TL olarak belirlendiğini kaydeden Kurt, “Kurban bedelini 600 TL olarak belirledik. Bu konuda kurbanlarını vekâleten bize ulaştırmak isteyen kardeşlerimizin kesilen kurbanlarını bizatihi kendileri ile beraber fakir, yoksul ve yetimlere ulaştıracağız.” diye konuştu.

Gaziantep Umut Der olarak bu çağrıya kulak verdik

Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından, “Yasin Börü'nün Ulaştıramadığı Kurban Etlerini Sizler Ulaştırın” adlı kurban eti dağıtma kampanyasını destekleyeceklerini belirten Kurt, geçen yıl Kurban Bayramında Diyarbakır’da fakirlere et dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına bir çalışmalarının olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Aynı zamanda platformumuzun da Türkiye genelinde bir çağrısı var. Bizler de Gaziantep Umut Der olarak bu çağrıya kulak verdik. Bu yönde de çalışmalarımız sürmektedir. Bu yıl kurban kesmek isteyen kardeşlerimiz Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit olduğu Diyarbakır’da vekâleten veya bizatihi yine kendileri bu kampanya çerçevesinde kestikleri kurban etlerini dağıtabilirler.”

Kampanyaya destek vererek bağışta bulunmak isteyen hayırseverlerin bizatihi veya telefon ile kendilerini ulaşabileceklerini belirten Kurt, “Kurban bağışında bulunmak isteyen hayırseverlerin desteğini beklediğimiz gibi bu noktada bize ulaşmak isteyen hayırseverler derneğimize gelerek kesim günü kurbanın başında bulunarak kampanyamıza destek verebilir. Yada 0544 342 57 27 irtibat telefonu ile bize ulaşabilirler.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.