banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki dördüz kaplanlar tanıtıldı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde Zeyna ve Herkül isimli kaplanların dördüz yavruları dünyaya geldi. Dördüzlerin tanıtımı için hayvanat bahçesi içinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Geçen yıl da dördüz kaplanların dünyaya geldiği bahçenin yeni dördüz kaplanlarının tanıtım toplantısında konuşan Şahin, sevinçlerinin devam ettiğini söyledi.

Yeni doğumlarla birlikte hayvanat bahçesinde sayıları 17'ye ulaşan kaplanlara ziyaretçiler yoğun ilgi göstererek, yavru kaplanlarla bol bol fotoğraf çekti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde ikinci kez dördüz kaplan sevinci yaşanırken, geçen sene de dördüz doğum yapan kaplanlara bu sene 4 tane daha eklendi.

Herkül ve Zeyna adlı kaplan çiftinin iki yıl üst üste dördüzlerinin dünyaya gelmesine sevinen Şahin, dünyaya gelen dördüz kaplanların türünün dünyada tükenmekte olduğunu dördüz kaplanlara konulacak isimleri ise yapacakları anket ile belirleyeceklerini ifade etti.

Hayvanat bahçesinde 300 türde 7 bin hayvan olduğunu hatırlatan Şahin, “Hijyen bakımından, dengeli beslenme açısından çok muhteşem bir ortam sağlıyoruz. Bunun neticesinde de üretkenliğimiz yüzde 70-75'i buluyor. Dünyada bu kaplan türlerinin soyu tükenmekte. Dünyada 3 bin 500 tane kaldı. Şu an bizde 17 oldu. Geçen yıl dördüzümüz oldu. Bu yıl yine dördüzümüz oldu.”dedi.

Çeşitlilik sayesinde hayvanat bahçesinde safari parkı da açtıklarını belirten Şahin, “Geçen yıl 23 Nisan'da açtığımız safari parkının ziyaretçi sayısı 3 milyona ulaştı. Şimdi ikinci müjdemiz de yaklaşık bir yıl sonra aslanların, kaplanların safari parkını hazırlıyoruz. Şu anda 25 uyumlu, birbiriyle yaşayan hayvan türümüz bir aradalar. Doğa, çevre bize emanet. Bu çevreyi korumak, hayvan haklarını korumak ve onlara uygun şartları sağlamak bizim vazifemiz. Bu konuda Türkiye'de örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Şahin ve beraberindeki ekip, yeni dünyaya gelen dördüz kaplanlar ile 2 şempanzeyi biberonla besledi. Lama ve deveyi de bir süre seven Şahin, daha sonra safari parkı gezdi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.