banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Gazetecilere saldıran çetenin marifetleri

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ikametten hırsızlık ve işyerinden kasa hırsızlığı olaylarının önlenmesi, faillerinin yakalanması ile suç unsuru malzemelerin ele geçirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda Y.E. ve K.İ. isimli şahısların liderliğinde hırsızlık amacıyla örgütlü olarak hırsızlık yapıldığı ve bu şekilde;

 

• Şanlıurfa il merkezinde 3 ikametten hırsızlık, 3 işyerinden kasa hırsızlığı, 1 kamyon hırsızlığı, 2 oto hırsızlığı, kendilerinin gerçekleştirdiği hırsızlık olayının bir başka şahıs tarafından üstlenilmesi amacıyla iki şahsın tehdit- kasten yaralama ve kişi hürriyetinden yoksun bırakması

 

• Siverek ilçesinden 1 hayvan hırsızlığı, Birecik ilçesinden 1 kamyon hırsızlığı, Elazığ ilinden 2 kamyon hırsızlığı,

 

• Kahramanmaraş ilinden 2 kamyon hırsızlığı, Gaziantep ilinden 2 kamyon hırsızlığı, Mersin ilinden 3 nakliye dolandırıcılığı, Osmaniye Düziçi ilçesinden petrol hırsızlığı,

 

Olmak üzere toplam 22 ayrı olaya karıştıklarının tespit edilmesi üzerine,

28.01.2011 tarihinde Şanlıurfa il merkezi, Siverek ve Akçakale ilçelerinde ve Diyarbakır il merkezinde toplam 14 adreste eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, yapılan bu operasyonda suç örgütüne üye olan ve yukarıda belirtilen olaylara karıştıkları tespit edilen 12 şahıs yakalanmıştır. Çalışmalar süresince şüphelilerden, çalmış oldukları ziynet eşyaları, 6 adet kamyon, 2 adet oto, elektronik eşyalar ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir.

 

Örgüt lideri Y.K ve üç örgüt üyesi yapmış oldukları hırsızlık olaylarından dolayı halen cezaevinde bulunmakta olup, yakalanan diğer şüpheli şahıslar 31.01.2011 günü adli makamlara sevk edilmişlerdir.

                 

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için özellikle oto ve ev hırsızlığı ile ilgili projeli çalışmalar yapılmakta olup suç ve suçlularla mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir" denildi.

Bu çete üyeleri bugün adliyeye çıkarılırken kendileri görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdılar. Saldırıda bir gazeteci yaralanırken iki gazetecinin kamerası kırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.