banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Gazeteci ve yazarlardan barış gününde barışa çağrı

Mardin'de aralarında Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü'nün de bulunduğu gazeteci ve yazarlar ile STK temsilcileri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yerel gazetelerde yayımladıkları mesajda barış çağrısında bulundu.

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: “İnsanlarımız tedirgindir.  Geleceğiyle ilgili kaygılıdır. Bölgemizdeki göreceli olarak var olan barış ve çatışmasızlık bölge insanında bir beklenti, bir umut, bir gelecek projesi sunuyordu. Bir huzur ortamı oluşmuştu. Kavga ve savaş yerine diyalog ve müzakere tercih edilmişti. Ama aniden bölgemizde tırmanan şiddet, çatışmalar, patlamalar, bombalamalar, silahlı eylemler, hendek kazmalar, araç yakmalar, yol kesmeler, infazlar, güvenlikli bölge ilanları, özerklik ilanları, vs insanlarımızı artık tedirgin ediyor.”

Mesajda medyada kullanılan dile dikkat çekilerek, “Bugün medya ve siyasette egemen olan dil ötekileştiricidir, ayrımcıdır, şeytanlaştırışıdır, düşmanlaştırışıdır. Bunun hiç kimseye bir faydası yoktur. Tarafların bu olumsuz dil, üslup ve tavırları derhal terk etmesi gerekiyor. Barış, müzakere ve diyalog ortamına acilen dönmemiz gerekiyor. Bizler, isimleri aşağıda yazılı olan aydınlar, yazarlar, gazeteciler, kanaat önderleri, sivil toplum alanı olarak hemen barış ve çatışmasızlık diyoruz. Şiddetin durmasını talep ediyoruz. Diyalog ve müzakerelerin yeniden başlamasını bekliyor ve tarafların çağrımıza kulak vermesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.