banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

'Gaz uğruna Gazze'yi satmayacağız'

Türkiye ve İsrail heyetlerinin ikili ilişkileri onarmak için İsviçre’de bir araya geldiği ve anlaşmaya yakın oldukları yönündeki haberlere, Mavi Marmara şehitlerinin aileleri ile gazilerden tepki geldi.

Şehit Çetin Topçuoğlu’nun eşi ve kendisi de Mavi Marmara gazilerinden olan Çiğdem Topçuoğlu, “Bizim safımız belli. Gaz uğruna Gazze’yi satmayacağız, asla şehitlerimizin kanını pazarlık konusu yapmayacağız” diyerek sert tepki gösterdi. Adanalı Mavi Marmara gazileri de şehitlerin kanının pazarlık konusu yapılamayacağını ve asla Filistin Davası’nı satmayacaklarını söylediler.

Mavi Marmara katliamından 5 yıl sonra, bozulan ikili ilişkilerin onarılması için Türkiye ve İsrail heyetlerinin İsviçre’nin Zürih kentinde bir araya geldiği şeklinde basına yansıyan haberleri değerlendiren Şehit Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu, saflarının belli olduğunu ve her zaman Gazze’nin yanında olacaklarını belirtti.

“Asla şehitlerimizin kanını pazarlık konusu yapmayacağız”

Basına yansıyan; “İsrail, Mavi Marmara saldırısındaki mağdur ve kurbanlar için 20 milyon dolarlık bir tazminat fonu oluşturacak.  Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak büyükelçiler atayacak.  Mavi Marmara baskını için İsrail askerlerine yönelik suçlamalar düşürülecek.  Türkiye, Hamas liderlerinden Salih el-Aruri’yi sınır dışı edecek. Örgütün Türkiye’deki faaliyetleri kısıtlanacak. Türkiye ve İsrail doğalgaz sahalarında işbirliğine gidecek. Türkiye’nin İsrail’den doğalgaz satın alacak. İsrail, Türkiye’de inşa edilecek boru hattıyla Avrupa’ya doğalgaz satacak.” şeklindeki maddelerin içerisinde Filistin ve Gazze halkının lehine olan hiçbir şeyin olmadığını vurgulayan Topçuoğlu, “Gaz uğruna Gazze’yi satmayacağız, asla şehitlerimizin kanını pazarlık konusu yapmayacağız.” diye konuştu.

Topçuoğlu, Türkiye-İsrail arasında yapılan görüşmelerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdığını belirtti.

“Doğu Akdeniz'deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır”

Mavi Marmara'ya saldıran bütün katillerin cezasını çekmesini istediklerini ifade eden Topçuoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı; 'Hak sahipleri kanı akanlardır' diyerek Mavi Marmara davalarında şehit ailelerinin hak sahipliğini defalarca söylemiştir. İsrail maddi-manevi tazminat ödeyecektir. Böyle bir ihlalin hukuki emsali en az can a can'dır. Böyle bir anlaşmanın konusu doğalgaz olamaz. Zira Doğu Akdeniz'deki doğalgaz, Filistin halkının hakkıdır. Mavi Marmara meselesi sadece Türkiye halkının değil, Filistin halkının ve 37 ülke halkının davasıdır. İsrail ile anlaşma ve hele hele Mavi Marmara davasının aleyhine olan bir anlaşma, Türkiye'ye de, Gazze'ye de kaybettirir. Sayın Cumhurbaşkanımdan şehit aileleri olarak ricamızdır. Allah (c.c) için lütfen bu anlaşmayı imzalamayın.” çağrısında bulundu.

“Siyonist zulüm devam ediyor”

İsrail ile yapılan görüşmelerin içeriğinde, basına yansıdığı şekliyle Filistin lehine hiçbir maddenin olmadığını ifade eden Mavi Marmara gazisi Muhyeddin Yıldırım da, bu diyaloga tepki gösterdi. Mavi Marmara Gemisi’nin yola çıkarken Gazze’deki ablukanın kalkması için yola çıktığını hatırlatan Yıldırım, şu anda da aynı ablukanın ve Siyonist zulmün devam ettiğini belirtti.

“İsrail, Filistin doğalgazını el koyma peşinde”

İsrail’in işgalci bir devlet olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, ikili görüşmelerin doğalgaz alımı ile ilgili olduğu yönündeki haberlerin ise kendilerini üzdüğünü söyledi. İsrail’in Filistin halkının topraklarına el koyduğu gibi doğalgazını da gasp ettiğini ifade eden Yıldırım, “Eğer Türkiye İsrail ile doğalgaz anlaşması yaparsa onların gayri meşru olan işgalini de tanımış ve aslında Filistinlilerin olan doğalgazda İsrail’in hak sahibi olduğunu tescillemiş olacak. Bu nedenlerden dolayı İsrail ile yapılacak doğalgaz anlaşmasını da istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.