banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

GASMEK birinci yıl sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) geleneksel 1’inci yıl sergisi, düzenlenen törenle açılırken açılışta birçok alanda uzmanlaşan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından sertifika verildi.

Gaziantep’teki Tarihi Hışvahan’da yapılan açılışa, Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Kurum müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bambaşka bir şehir olduğunu belirterek, Gaziantep’in camiler, hanlar ve hamamları ile bütün medeniyetlere ev sahipliliği yapan bir şehir olduğunu söyledi.

GASMEK kurslarına yoğun bir ilginin olduğunu belirten Şahin, “Özellikle daha önce Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerimizin açtığı sosyal tesisler ile başlayan ve bugün de Büyükşehir olarak bizim bu işi çok daha iyi kuvvetlendireceğimiz bir çalışma modelinin ilk sergisini açıyoruz. İlk olmak çok önemlidir. Çünkü temel çok önemlidir. Temeli ne kadar kuvvetli yapabilirsek bunun üzerine inşallah taşları koyduğumuzda çok kuvvetli bir eser ortaya çıkacaktır. Bu eserin sahibi de sizler olacaksınız. Şimdi burada baktığımız zaman 30 bin ön kayıt var. Bu da bu kurslara ne kadar yüksek bir talep olduğunu gösteriyor.” dedi.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise konuşmasında, “Gaziantep, Türkiye’nin iki katı büyüyen bir şehirdir. Son on yılda baktığımız zaman ihracatıyla, üretimiyle ve istihdamı ile Türkiye’nin önünde koşan bir şehirdir. Ama daha fazla koşmamız, üretmemiz ve performans sergilememiz gerekiyor. İşte bu mesleki kursların bizim daha fazla üretmemizde ve kadınlarımızın iş gücü piyasasında daha fazla yer almasında çok büyük bir önemi var.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından geleneksel 1’inci yıl sergisinin açılışı yapılarak, sergi odaları gezildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.