banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

GAPSİAD:” Ucuz trafik sigortasına dikkat”

Kısa adı GAPSİAD olan Güneydoğu Anadolu Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği yaptığı yazılı açıklamada, poliçelerde gösterilen araçların marka ve tipleri konusunda araç sahiplerini uyardı. Son günlerde artan sigorta fiyatlarından dolayı bazı kişilerin araç marka ve tipleriyle oynama yaparak ucuz trafik sigortası yapmaya çalıştığını belirten Döğmeci, araç sahiplerinin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Ucuza poliçe satmaya çalışan kişilerin araç marka ve tipi ile oynama yaptığını, buna da tüketici tarafından dikkat edilmediğini belirten Döğmeci, bu durumun kaza halinde araç sahibini sıkıntıya sokacağını ifade etti.

Yapılan bir yanlış çok büyük sorunlara sebep olabilir

Son günlerde yapılan düzenleme ile kaza anında araçta oluşan değer kaybı da trafik sigortasından karşılanmakta olduğunu hatırlatan Döğmeci " Tüm bu teminatlar göz önünde bulundurulduğunda ciddi paralar ödeyerek yaptırdıkları trafik sigortalarındaki her hangi bir bilginin yanlış olması durumunda, tüketici maddi olarak altından kalkamayacağı bir yükümlülüğün altına girebilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için, yaptıracakları ve mevcuttaki poliçelerinin, ruhsat bilgileriyle aynı olduğunu kontrol etmeleri , farklı bir durum olması durumunda zaman kaybetmeden düzelttirirlerse, yaşayacakları muhtemel sıkıntıları önlemiş olacaklardır. " şeklinde konuştu.

Sigorta poliçesinin, profesyonel sigorta acentelerinden satın alınmasının önemine dikkat çeken Döğmeci, araç sahipleri poliçelerini düzenlettirirken, sigorta acentelerini ve sigorta şirketlerini doğru seçmesi, olası mağduriyetlerin önüne geçeceğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.