banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

GAPSEL Açılış Töreni Yapıldı.

GAP Bölgesinde Sele Maruz Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması (GAPSEL) Projesi kapsamında Avrupa Birliği, Türk Hükümeti ve Şanlıurfa Belediyesi'nin ortaklaşa olarak finanse ettiği Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi Projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

    ŞUTİM(Şanlıurfa Ticaret Merkezi) bitişiğinde inşaat alanında gerçekleştirilen açılış törenine Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Merkezi Finans ve İhale Birim Başkanı Muhsin Altun, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Habib Arslan, Mehmet Fevzi Yücetepe, M.Emin İzol, Mahmut Kırıkçı, İbrahim Güllüoğlu, Ahmet Al, belediye birim amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulunan davetliler daha sonra hep birlikte beton dökümü yaptı ve proje kapsamında alımı gerçekleştirilen araçları ve gereçleri inceledi.

   Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bölgesel Afet Merkezi Proje Koordinatörü Said Güllüoğlu GAPSEL(GAP Bölgesinde Sele Maruz Alanlarda Sel Riskinin Azaltılması) Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.

   Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ise yaptığı konuşmasında 2008 yılında Şanlıurfa'da yaşanan ve can kaybına neden olan sel felaketini hatırlatarak, Bölgesel Afet Merkezinin gerekliliğini vurguladı.

   Bölgede yaşanabilecek her türlü felaketlere karşın gerekli tedbirlerin alınması hususunda Şanlıurfa Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Fakıbaba, "Her türlü felakete karşın 3 derenin ıslahı, yağmur suyu drenajı v.b belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra afet sonrası müdahalelerde bulunmak üzere tam donanımlı araçlar aldık. GAPSEL Projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Şanlıurfa Belediyesi olarak 2 proje hazırladık. Bunlardan biri Güvenli Yaşam Projesi diğeri ise Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkeziydi. Her iki projemizde Avrupa Birliğinden hibe almayı başardı. Bugün açılış toplantısı yapılan Şanlıurfa Bölgesel Afet Merkezi Projesi kapsamında alımı gerçekleştirilen 2 adet arama kurtarma aracı ve 1 adet kombine kanal temizleme aracını da hizmete vermiş bulunuyoruz" dedi.

   GAPSEL Projesinde "Sözleşme Makamı" olarak yer aldıklarını belirten Merkezi Finans ve İhale Birim Başkanı Muhsin Altun, projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, projeye sağlanan fonun tamamının karşılıksız olduğunu vurguladı.

    Altun, "Bölgesel Afet Merkezi'nin hayata geçmesi sayesinde sadece Şanlıurfa Belediyesi değil bölgedeki tüm yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da afetlerde ve kazalarda etkin müdahale kapasitesini geliştirme imkânı bulacaktır. Başka bir açıdan bakıldığında ise Bölgesel Afet Merkezi'nde mevcut ve yeni yetişecek sivil savunma ekipleri sayesinde bölgede sivil savunma konusunda nitelikli insan kaynağının giderilmesi mümkün olacaktır. Tüm bunlar da tüm bölge düzeyinde can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesini sağlarken ekonomik ve sosyal kalkınmaya da katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

    Daha sonra konuşma yapan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil GAP BKİ olarak projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

   Açılış konuşmalarının ardından Başkan Fakıbaba ve diğer davetliler Bölgesel Afet Merkezi İnşaatına beton dökümü gerçekleştirdi ve proje kapsamında alımı gerçekleştirilen araç ve gereçleri inceledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.