banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

GAP Bölgesi'nde enerji atağı başlatılacak

Bu doğrultuda Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğin Artırılması” projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Proje çerçevesinde elde edilecek enerji ile GAP Bölgesi şehirleri yeni enerji kaynakları ile kalkınması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında gerçekleştirilen protokol kapsamında, proje paydaşları ile koordinasyon içerisinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında yürütülen faaliyetlerde GAP idaresi ve belediye arasında işbirliğinin kurulması amaçlanıyor.

Şahin ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil arasında imzalanan protokol, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında farkındalık arttırma, eğitim, kurumsal kapasite geliştirme ve pilot proje uygulamaya yönelik faaliyetlerde işbirliğini kapsıyor.

Protokol öncesi toplantıda yaptıklarını dile getiren Şahin,“Yenilenebilir enerji ve güneş enerjisi bizim için çok önemli. Belediyemizin maliyetlerini aşağı çekme adına ve vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmeti daha uygun fiyatta verme çok önemlidir. Bunun üzerine önemli bir çalışmayı nasıl güçlendirebiliriz, güçlü bir çalışmaya nasıl dönüştürebiliriz, 2015-2019 planlamasında neler yapabiliriz diye çalıştık. Konuyla alakalı belediye bünyesinde güçlü bir başkanlık oluşturduk. Şuan Türkiye’de idari olarak en güçlü yapıyı kurduk. Bununla alakalı neler yapılabilir. Çiftçimiz ne şekilde desteklenebilir bunların çalışmasını yaptık.” dedi.

Turizme de değinen Şahin, “Özellikle arkeoloji, gastronomi ve Fırat Nehri’nin turizme kazandırılması ile turizm mastır planı noktasında çok işimiz var. Her başlık üzerinde GAP idaremizin yaptığı çalışmalarla, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları kuvvetli bir şekilde birleştirip verimliliği de artıracak ve daha hızlı, kaliteli hizmeti vatandaşımıza vermeyi sağlamış olacağız. Bölgesel kalkınma, kentsel yarışı ve bölge yarışında GAP’ın bize verdiği destekle Anadolu’ya yakışır bir şekilde rekabeti yöneteceğiz. Yenilikçi, girişimci, araştırma ve geliştirmeye açık bir bölge anlayışıyla diğer bölgelerden farkı ortaya koyup bu kalkınma yarışında çok daha öne çıkacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Bölgenin yenilenebilir enerji, organik tarım ve turizmde rekabet gücünün çok yüksek olduğunu belirten GAP İdaresi Başkanı Karahocagil de, “Üç alanda da projelerimiz var. Özellikle enerji verimliliğini çok önemsiyoruz. Bizi sıfır maliyete ulaştırdığı için yenilenebilir enerjiye göre bizce daha önemlidir. Yenilenebilir ve enerji verimliliği çerçevesinde Gaziantep’te sanayi ve kentin alt yapı ihtiyacına yönelik çalışmalar yapılacaktır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Karahocagil arasında karşılıklı protokol imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.