banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Teknik Direktör Mutlu Yılmaz Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN Joseph Yobo İbrahim Binici

GAMEP'ten 'Gazeteciler Günü' mesajı

Basın çalışanlarının yaşadıkları sorunların üstesinden ancak birlik ve beraberlik çerçevesinde geleceklerini belirten Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) Başkanı Nazmi Özkoyuncu, tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basın mensupları açısından yaşanan sıkıntıların panzehirinin, birlik ve beraberlik duygusu olduğunu söyleyen Özkoyuncu, “Basın çalışanları mesleklerine sahip çıktıkları, birlik ve beraberliğe önem verdikleri çerçevede sorunlarının üstesinden geleceklerdir.” dedi.

Özkoyuncu, “Basın aydınlatıcı, iyi ve doğru gösterici, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Kuşkusuz bu işlevlerini çalışanları marifetiyle yerine getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Basın çalışanlarının kamuoyunun doğru haber alması için her şartta gecesini gündüzüne katarak sorumluluklarını zor şartlar altında yürüttüklerine dikkat çeken Özkoyuncu, basın çalışanlarının, halkı bilgilendirmek için mesleklerinin icrasında fedakârca görev yaptıklarını bildiklerini, gördüklerini ve takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Özkoyuncu, “Kamu yararını her şeyin üzerinde tutarak, basın meslek ilkelerinden ödün vermeden vatandaşlarımıza tarafsız bir şekilde günün her saatinde haberleri aktaran basın mensuplarının zor şartlar altında bir kamu görevini yerine getirdiklerini biliyoruz. Gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın mensupları, yönetimlerle vatandaşlar arasında oluşturdukları köprü vasıtasıyla, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Böyle çok önemli bir toplumsal görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışma şartlarının düzeltilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Özkoyuncu, “Mesai kavramı gözetmeksizin görev yapan bu arkadaşlarımıza görevlerini yaparken tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını kolaylaştırarak, onlara katkı sağlayacak tutum ve davranışları sergilemek durumunda olduklarını bilmelidir.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.