banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

G-20 Zirvesi'ne katılacak dünya liderlerine Tiftik battaniyesi

G20 Zirvesi, Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleşecek. Zirvede, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri ağırlanacak.

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı G-20 zirvesinde bir araya gelecek olan Dünya liderlerlerine hediye edilmek üzere Dışişleri ve Kültür Turizm Bakanlıkları aracılığıyla Siirt Valiliği tarafından Siirt’te özgü Tiftik battaniyeleri hazırlatıldı. Tiftik battaniyeleri, Güneydoğu Anadolu’nun bölgesel özelliğini taşıyan yüzyılı aşan tarihi bir geçmişe sahip Siirt’in en önemli el sanatları arasında yer alıyor.

13 bin kişinin gelmesi beklenen ve 3 gün sürecek zirve kapsamında liderlere hediye edilecek olan Siirt Tiftik Dokuma Battaniyesi için özel hazırlanmış ve üzerinde G20 zirvesi logosu işlemeli tiftikten heybe de hediye edilecek.

Her battaniyenin köşesine iliştirilen kartın ön yüzünde, Türkçe-İngilizce olarak, Siirt Battaniyesi hakkında bilgiler verilirken, arka yüzünde ise dokuyan ustanın adı ile tezgâh başında çekilen fotoğrafı yer alıyor. (Muhammed Dayan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.