banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

G-20 zirvesi başlıyor

Türkiye’nin dönem başkanlığında gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek zirve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak. Zirveye dünyanın en gelişmiş ekonomilerine sahip G20 ülkelerinin yanı sıra Azerbaycan, İspanya, Malezya, Senegal, Singapur ve Zimbabve de katılıyor.

Zirve öncesi ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde ise Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile bir ikili görüşme gerçekleştirecek.

Antalya Belek’te düzenlenen ve 10 binden fazla kişinin katılacağı zirveyi 2 bin 469 basın mensubunu takip edecek.

Suriye’deki son durum ve Paris saldırılarının gölgesinde gerçekleştirilecek zirvenin üç ana teması,  kapsayıcılık, yatırımlar ve uygulama olarak belirlendi. Türkiye'nin önceliklerine göre belirlenen temalar kapsamında küresel ekonominin güçlendirilmesi ve kapsayıcı olması, G20 ile düşük gelirli gelişmekte olan ülkeler arasındaki diyalog ve işbirliğinin derinleştirilmesi, sürdürülebilir kalkınma, yatırımların artırılması konuları tartışılacak.

Zirvenin açılışının ardından saat 13.00 sıralarında “Kalkınma ve İklim Değişikliği” konularının ele alınacağı bir çalışma yemeği verilecek.

Liderlerin bir araya geleceği oturumların yanı sıra Türkiye’nin Dönem Başkanlığı’nın girişimiyle hayata geçirilen “Kadın-20” başlıklı açılım grubu da Zirvede yer alacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Liderler ve Eşleri onuruna vereceği resepsiyonun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki akşam yemeğinde bu kez “Küresel Sınamalar: Terörizm, Mülteci Krizi” konusu tartışılacak.

İkinci gün

Zirvenin ikinci gününde Liderler “Dayanıklılığın Artırılması” başlıklı oturumda finansal düzenlemeler, uluslararası vergi gündemi, yolsuzlukla mücadele ve IMF reformu konularını değerlendirecek.

Verilecek öğle yemeğinde ise ticaret ve enerji konuları ele alınacak ve Antalya Eylem Planı kabul edilecek.

Zirve, 2016 yılında G20 Dönem Başkanlığını üstlenecek olan Çin’in Devlet Başkanı tarafından yapılacak sunum ile sona erecek.

Antalya Zirvesi sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenecek basın toplantısı ile dünya kamuoyuna duyurulacak. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.